Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Valdība atbalsta papildus 150 000 latu piešķiršanu Latgales uzņēmējdarbības centram

Lai nodrošinātu Latgales uzņēmējdarbības centra (LUC) darbības nepārtrauktību pēc 2015.gada, valdība otrdien, 5.martā, atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas priekšlikumu piešķirt no valsts budžeta 150 000 latu šim mērķim arī 2016.gadā, portālu Diena.lv informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāve Kristīne Barševska.

LUC izveide paredzēta Latgales rīcības plāna 2012.-2013.gadam Iespēju Latgale ietvaros, lai sniegtu atbalstu šajā reģionā jau strādājošajiem uzņēmējiem, kā arī motivētu uzņēmējdarbības uzsācējus.

"LUC iecerēts kā vienas pieturas aģentūra uzņēmēju atbalstam, un tas veidos vienotu konsultāciju tīklu, lai nodrošinātu atbalstu uzņēmējdarbības attīstībai," stāsta vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs un piebilst, ka tādējādi Latgales rīcības plānā iekļautā ideja par pārnozaru atbalsta institūcijas izveidi Latgalē tuvojas īstenošanai.

Vienlaikus ministrs uzsver: "Valdības lēmums par valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu LUC darbības nodrošināšanai vairākiem gadiem, apliecina Latgales rīcības plāna ilgtermiņa pieeju un to, ka tas ir paliekošs atbalsta instruments, uz kura balstīt un attīstīt šī reģiona izaugsmi."

LUC pamatprincipi ir mobilitāte un sadarbība, un balstoties uz šiem principiem, iecerēts veidot teritoriālo tīklu Latgales reģionā ar birojiem Daugavpilī, Balvos un Rēzeknē, nodrošinot speciālistu pieejamību vienu reizi nedēļā katrā pašvaldībā. Tas ļaus izmantot jau esošo institūciju tīklu un nodrošinās pakalpojumus ar pievienoto vērtību.

Jau iepriekš valdība atbalstīja finansējuma piešķiršanu LUC darbības nodrošināšanai 2013., 2014. un 2015.gadiem – katru gadu šim mērķim no valsts budžeta piešķirot 150 000 latu.

LUC izveidošanu paredz pēc ministra E.Sprūdža iniciatīvas izveidotais un jūnijā valdībā apstiprinātais Latgales rīcības plāns Iespēju Latgale, kas paredz pasākumus Latgales reģiona attīstības veicināšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas