Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Valmieras autoostas rekonstrukcija izmaksās 350 000 latu

No otrdienas, 23.aprīļa, tiks uzsākta Valmieras autoostas rekonstrukcija. Tā kā būvniecības laikā autoostas ekspluatācija tiek nodrošināta esošajā teritorijā, gan pasažieriem, gan satiksmes dalībniekiem jāņem vērā vairākas izmaiņas, portālu Diena.lv informēja SIA VTU Valmiera pārstāve Inese Pabērza.

Darbi plānoti līdz 27.septembrim, un tos veiks SIA Ekers. Rekonstrukciju finansē SIA VTU Valmiera, un darbu izmaksas, ieskaitot pagaidu autoostas ekspluatāciju, būs aptuveni 350 000 latu.

No piektdienas, 19.aprīļa, biļešu tirdzniecības un informācijas sniegšanas vieta ierīkota konteinera tipa pagaidu mītnē, kas izvietots turpat autoostas teritorijā. Taču no 23.aprīļa tiks mainītas pasažieru iekāpšanas un izkāpšanas vietas. Iekāpšana autobusos tiks organizēta autoostas teritorijā, taču mainīta peronu atrašanās, piemēram, zona, kur pašlaik atļauta vieglo automašīnu apstāšanās un stāvēšana autoostas teritorijā, tiks atvēlēta daļai pagaidu iekāpšanas vietu. Pasažieru ērtībām tiks izvietotas pagaidu nojumes un soliņi. Savukārt pasažieru izkāpšana tiks organizēta autobusu pieturās Cēsu ielā, pie Vidzemes Augstskolas, un Mazā Stacijas ielā, pie maiznīcas Liepkalni.

Rotācijas aplī virzienā no Mazā Stacijas ielas uz Cēsu ielu labajā pusē būs atļauta īslaicīga autobusu apstāšanās, līdz ar to pārējiem satiksmes dalībniekiem rotācijas aplī šajā vietā būs jābrauc tikai pa otro braukšanas joslu. Autobusu ilgāka stāvēšana tiks atļauta Audēju, Stacijas ielā.

Valmieras autoosta pēc pārbūves kļūs plašāka.

"Uzsākot darbu pie projekta, secinājām, ka pilsētai jau ir lakoniska un romantiska autoosta, un mēs uzskatījām, ka tās vizuālais veidols jāsaglabā, meklējot variantus, kā to paplašināt. Tāpēc rasts risinājums, būvējot 2.stāvu, kā arī papildus platības iegūstot, veicot paplašināšanu uz ēkas aizmuguri. Īpašs akcents būs caurspīdīgā nojume un soli ēkas ārpusē," pastāstīja ēkas arhitekts Jānis Neiders.

Galvenie ieguvumi pasažieriem pēc autoostas rekonstrukcijas būs ne vien plašākas un mūsdienīgākas uzgaidāmās un sanitārās telpas, t.sk. telpa atpūtai pašiem mazākiem pasažieriem, bet arī labāki apstākļi autoostas personālam, kā arī komercplatības, par ko interesi jau izrādījuši vairāki uzņēmēji. Pieejamības nodrošināšanai ēkā tiks ierīkots lifts.

SIA VTU Valmiera jau iepriekš atvainojas par neērtībām, ja tādas radīsies, taču aicina valmieriešus un pilsētas viesus būt saprotošiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas