Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VARAM: Noteikts īpašs regulējums pašvaldību darījumiem

Izstrādājot budžeta likumu 2020. gadam, ir noteikts īpašs regulējums, kas nosaka, ka visi darījumi, kas lielāki par 50 000 eiro saistībā ar kustamo, nekustamo mantu vai kādiem citiem darījumiem, ir jāsaskaņo ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM), līdz stājas spēkā Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likums, portālam Diena.lv pavēstīja ministrijā.

Lai novērstu situāciju, kurā pašvaldības uzņemas nepamatoti lielas finansiālās saistības brīdī, kamēr notiek administratīvi teritoriālās reformas process un vēl nav pieņemts likums par jauno administratīvi teritoriālo iedalījumu, likumā Par valsts budžetu 2020.gadam 56. pantā ir noteikts regulējums pašvaldību darījumiem.

Likuma Par valsts budžetu 2020. gadam 56.pants nosaka, ja pašvaldība ir saņēmusi VARAM pozitīvu atzinumu par šajā pantā minēto darījumu atbilstību administratīvi teritoriālajai reformai un ilgtspējīgai novada attīstībai, tai ir tiesības veikt aizņēmumu un sniegt galvojumus atbilstoši šā likuma 13.pantā noteiktajiem nosacījumiem. Tāpat pašvaldībai ir tiesības atsavināt pašvaldības kustamo un nekustamo mantu, kuras pārdošanas vērtība pārsniedz 50 000 euro un 0,1 procentu no pašvaldības pamatlīdzekļu vērtības, norāda VARAM.

Pašvaldībām likums aizliedz veikt aizņēmumus un galvojumus, kas nepieciešami Eiropas Savienības un citas ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansētiem projektiem.

Top komentāri

pašvaldības=izšķērdība un korupcija
p
pašvaldības Latvijā ir izšķērdības un korupcijas perēkļi!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas