Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Vecumniekos piedāvā būvēt moduļu tipa bērnudārza korpusu

Vecumnieku novada domes deputāti šonedēļ ir konceptuāli vienojušies par netradicionālu metodi, lai visiem ciema bērniem nodrošinātu vietas pirmsskolas iestādē, ziņoja portāls bauskasdzive.lv.

Rindā, gaidot iespēju apmeklēt bērnudārzu, pašlaik ir reģistrēti 38 mazuļi, sākot no pusotra gada vecuma.

Novada domes sēdē 30. maijā pašvaldības priekšsēdētājs Rihards Melgailis deputātiem izklāstīja ieceri uz četriem gadiem nomāt moduļu ēku, kurā papildus varētu izvietot divas pirmsskolas bērnu grupas. Šādu pakalpojumu sniedz specializēta firma, kas īsā laikā no atsevišķiem moduļiem samontē labiekārtotu namiņu, ar pasūtītāju noslēdzot nomas līgumu.

Vecumnieku novada domes un pirmsskolas iestādes speciālisti nesen apmeklēja Babītes bērnudārzu, kas atrodas moduļu tipa ēkā. Tās priekšrocības apliecināja gan Babītes pirmsskolas iestādes darbinieki, gan vietējās pašvaldības amatpersonas, uzsver Rihards Melgailis. Viņš skaidro: "Mums būtu nepieciešamas divas moduļu sekcijas, lai visiem bērnudārza potenciālajiem apmeklētājiem nodrošinātu vietas, turklāt ar rezervi, jo šādā ēkā varēs uzturēties 48 bērni. Projektēšana, montāža, aprīkošana un mēbeļu iegāde izmaksātu aptuveni 50 000 latu, bet šis variants tomēr ir izdevīgāks par citiem. Vecumnieku pirmsskolas iestādē pagaidām atrodas Vecumnieku vidusskolas sākumklases, tādēļ divu papildu grupu izveidei vienkārši trūkst telpu. Tuvākajā nākotnē ir paredzēta vidusskolas ēkas rekonstrukcija un paplašināšana. Tas nozīmē, ka pēc dažiem gadiem sākumskolas klases pārvietosim uz galveno skolas korpusu, pārtraucot nomas līgumu ar moduļu ēku firmu."

Priekšsēdētāja ideju deputāti akceptēja un vienojās, ka lēmumu par ieceres īstenošanu varētu pieņemt domes nākamajā sēdē jūnijā.

Piektdien, 1. jūnijā, Vecumnieku novada pašvaldības izpilddirektoram Guntim Kalniņam ir paredzēta tikšanās ar moduļu firmas pārstāvjiem, lai jautājumu apspriestu detalizēti. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas