Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ventspilī sestdien - pilsētas svētku galvenie pasākumi

Ar plašu pasākumu programmu Ventspilī šajā nedēļas nogalē tiek atzīmēta pilsētas 722. dzimšanas diena. Sestdien pilsētā norisinās galvenie svētku pasākumi – svētku gājiens un virkne koncertu.

Sestdienas rītā tradicionālajā svētku gājienā jau piedalījušies Ventspils pašvaldības uzņēmumi, iestādes, organizācijas, amatiermākslas kolektīvi, iedzīvotāji un svētku viesi ar atraktīvām darbinieku prezentācijām.

Ventspilī jau 12.reizi svētku ietvaros tiek rīkots arī starptautiskais ziedu paklāju festivāls, kurā 47 dalībnieku komandas no Latvijas, Krievijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Ukrainas, veido sešus kvadrātmetrus lielus paklājus par tēmu Putni.

Rātslaukumā sestdien norisinās grāmatu svētki Umurkumurs, kuros rakstnieki un dzejnieki iepazīstina ar saviem darbiem, apmeklētāji var iegādāties grāmatas. Pasākuma ietvaros muzicēs kapela Maskačkas spēlmaņi un dziedošais aktieris Rihards Lepers, būs vērojami arī ielu vingrotāju paraugdemonstrējumi. Tāpat iecerēts sveikt tos Ventspils autorus, kuriem pēdējā gada laikā iznākušas grāmatas. Turpat netālu pie Ventspils Galvenās bibliotēkas Ventspils Mākslas skola piedāvās apgūt grāmatzīmju gatavošanu, dejos un muzicēs jaunās paaudzes ventspilnieki un viņu viesi. Savukārt Amatu mājā interesenti var īstenot dažādus keramikas eksperimentus keramiķu vadībā.

Nedēļas nogalē tiek rīkotas arī starptautiskās loka šaušanas sacensības Ventspils kauss 2012. Lielajā laukumā no plkst. 13.00 mazākie svētku dalībnieki varēs darboties Annels bērnu atrakciju parkā, apmeklētāji varēs baudīt Ventspils amatiermākslas kolektīvu un viņu draugu uzstāšanos muzikālajā programmā Ar mani atkal runā kaijas, savukārt no plkst. 16.00 svētku ietvaros tiks rīkots arī Latvijas karaoke čempionāts 2012, informēja pasākuma rīkotāji.

Dzirnavu laukumā no plkst.14.00 savu veikumu demonstrēs frizieru un vizāžistu festivāla Jūras orhideja dalībnieki, bet no plkst.17.00 Ventspils Nacionālo kultūras biedrību asociācija piedāvās muzikāli teatralizētu programmu Spārni un jūra.

Pie Prāmju termināļa Latvijas spēkavīru čempionāta superfinālā norisināsies cīņa par 2012. gada stiprākā spēkavīra titulu. Skatītāji varēs vērot, kā tādus vingrinājumus kā Scania mašīnas vilkšana, vikinga prese, Nissan mašīnu turēšana un Tolmets mašīnas nešana izpilda 12 atlēti, kuri visas sezonas laikā regulārajā čempionātā ieņēma pirmās vietas.

Savukārt pie Valsts policijas ēkas bruņojumu, ekipējumu un militāro tehniku prezentēs Zemessardzes 46.Kājnieku bataljons.

No plkst.13.00 Ostas ielā uz lielās skatuves būs iespējams baudīt dažāda žanra mūziku un deju. Dienas programmu aizsāks Ventspils popgrupa Jūras akmentiņi ar programmu Sveiks, lai dzīvo, viņiem sekos grupa Bellacord, kas aicinās uz retro deju placi. Plkst. 15.00 būs iespējams noskatīties pazīstamā horeogrāfa Agra Daņiļeviča muzikālu deju uzvedumu Viņi dejoja vienu vasaru ar Imanta Kalniņa mūziku, kuru izpildīs grupa Autobuss debesīs. Uzvedumā piedalīsies deju grupa Dzirnas un Ventspils jauniešu deju kolektīvi Ventiņi un Liedags.

No plkst.17.00 kantrī stila piekritēji ir gaidīti Kantrī burziņā Piedzīvojumu parkā, kur būs apskatāma putnu izstāde, norisināsies atrakcijas un sacensības, bet muzicēs grupas 4 vēji un Lustīgais blūmīzeris.

Savukārt vakara programmā Ostas ielas promenādē no plkst. 19.00 uz lielās skatuves notiks pašmāju grupu koncerts. Uz skatuves kāps grupa Triānas parks, dziedātāja Aisha jeb Aija Andrejeva. No plkst. 22.00 Gala koncertā ar īpašu programmu uzstāsies Liepājas simfoniskais orķestris diriģenta Andra Veismaņa vadībā kopā ar grupām Latvian Blues Band un DaGamba, kā arī solistiem Jāni Stībeli, Aishu un izcilo operdziedātāju Sonoru Vaici.

Pēc plkst. 22.55 pilsētnieki un Ventspils viesi varēs vērot krāšņu salūtu, skanot komponista Valta Pūces skaņdarbam Uguņošanas mūzika orķestrim, soprānam un septiņiem kuģiem, kuru izpildīs Liepājas simfoniskais orķestris, operdziedātāja Sonora Vaice un kuģi Ventspils ostā.

No plkst. 21.00 Pludmales akvaparkā norisināsies atvērtās nakts pasākums, savukārt no plkst. 23.00 svētku ballē Reņķa dārzā muzicēs grupas Autobuss debesīs, Romiros un Tumsa.

Romantiskos Mēness novērojumus no plkst. 21.30 līdz 22.30 varēs piedzīvot Jaunrades nama observatorijā, savukārt pusnaktī Ventspils Baptistu baznīcā izskanēs koncerts Arī naktī dziedu par rītu ar pazīstamā mūziķa Riharda Zaļupes piedalīšanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas