Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Ventspilī šovasar ar 24 govju apgleznošanu atzīmēs Govju parādes desmitgadi

Atzīmējot desmito gadadienu kopš Govju parādes Ventspils 2002 norises, Ventspils ielās, skvēros un parkos šogad atkal tiks rīkota Govju parāde, informēja pilsētas pārstāvji. 

24 govs skulptūras apgleznos mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Azerbaidžānas, grupas Instrumenti mūziķi, gados jaunie ventspilnieki, Ventspils Augstskolas studenti, sportisti un citas sabiedrībā pazīstamās personības. 

Projektā piedalīsies arī tādi Latvijā pazīstami mākslinieki kā Aleksejs Naumovs, Vija Zariņa, Kaspars Zariņš, Jānis Mitrēvics, Anna Heinrihsone, Elita Patlmalniece, Andris Vītoliņš, Miķelis Fišers, Ivars Drulle, Aigars Bikše, Ginters Krumholcs, Leonards Laganovskis, Andris Prigičevs, Aivars Žukovskis, Mārīte Guščika, mākslinieku kopa Serde LV, kā arī Ventspils mākslinieces Mārīte Kluša un Sarmīte Caune.

Igaunijas māksliniekus Govju parādē Ventspils 2012 pārstāvēs Merike Estna, Lietuvu – Robertas Antinis, bet tālākais viesmākslinieks – Museibs Amirovs – ieradīsies no Azerbaidžānas, informēja pilsētas mārketinga nodaļa.

"Mana interese par pārnadžiem nerimst pēc brieža skulptūras izveides, un govis ir interesanta zooloģijas un tēlniecības tēma. Latvijā govij ir īpaša simboliska nozīme, un tas liecina, ka esam indoeiropieši. Man ļoti žēl, ka Latvijā izzūd brūnītes (Latvijas brūnās), tāpēc mans darbs būs veltījums brūnītēm," atklāja viens no projekta dalībniekiem, mākslinieks Gļebs Panteļejevs.

"Govs ir mātes barotājas simbols, mātes zemes personifikācija. Pusmēnesi attēlojošie ragi simbolizē mēnesi, piens – zvaigznes un Piena ceļu. Eiropā un Amerikas kontinentos mākslinieki velta savu izdomu govju parādēm, un Ventspils pilsēta atkal ir nodrošinājusi Latvijas māksliniekiem iespēju iekļauties šajā radošajā procesā," atzina māksliniece Helēna Heinrihsone.

Apgleznotās govis pilsētas iedzīvotāji un viesi varēs apskatīt no 30.jūnija līdz septembra beigām. Govju parāde tiks atklāta 30.jūnijā Ostas ielas promenādē. Šajā dienā pilsētā tiks rīkotas dažādas radošās darbnīcas, savukārt dienas izskaņā – īpašs koncerts Reņķa dārzā.

Vienu gotiņu būs iespējams veidot visiem Govju parādes Ventspils 2012 atklāšanas pasākuma dalībniekiem – tā būs tautas veidotā Ziedu govs, kuras tapšanā varēs piedalīties ikviens, kurš par simbolisku samaksu iegādāsies krāšņas ziedu uzlīmes un uzlīmēs tās uz gotiņas. Šīs govs izdaiļošanu uzraudzīs mākslinieks Raimonds Kalējs.

Kā zināms, pirmo reizi Govju parāde Ventspilī tika rīkota 2002.gada vasarā. Šajā projektā piedalās daudzu valstu pilsētas - Cīrihe, Ņujorka, Čikāga, Sidneja, Londona un citas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas