Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VI: Piesārņojums Zemgales apkārtnē nav ietekmējis dzeramā ūdens kvalitāti

Zemgalē, vietās, kur no autocisternas tika izlaistīts šķidrums ar ķīmiskām vielām, nav konstatēta piesārņojuma nonākšana gruntsūdeņos, aģentūra LETA uzzināja Veselības inspekcijā (VI), kura izvērtējusi notikušā ceļmalu piesārņojuma iespējamo ietekmi uz individuālajām dzeramā ūdens ņemšanas vietām.

VI skaidroja, ka dzeramā ūdens kvalitāte individuālajās ūdens ņemšanas vietās piesārņojuma skartajā teritorijā nav apdraudēta, līdz ar to iepriekš izteiktais brīdinājums notikuma vietas tuvumā dzīvojošos ievērot piesardzības pasākumus un nelietot uzturā aku ūdeni tiek atsaukts.

Neskatoties uz to, VI aicina iedzīvotājus sekot līdzi vizuāli novērojamām ūdens kvalitātes izmaiņām un citām ūdens organoleptisko īpašību, tostarp ūdens smaržas un garšas, izmaiņām.

Vienlaikus VI norāda, ka individuālo ūdens ieguves vietu dzeramā ūdens kvalitāti var ietekmēt lokālie apstākļi, kas nav saistīti ar ceļmalu piesārņojuma ietekmi.

Pārbaudes VI uzdevumā veica Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta BIOR laboratorija.



Jau ziņots, ka maija beigās Valsts vides dienesta (VVD) inspektori un policijas darbinieki aizturēja vides piesārņotāju, kurš Zemgalē ceļmalas nolējis ar indīgu šķidrumu. Pēc divu dienu novērošanas VVD Jelgavas reģionālā vides pārvalde kopīgi ar Valsts policijas (VP) darbiniekiem aizturēja vides piesārņotāju, kas no automašīnas ar indīgām ķīmiskām vielām bija nolaistījis ceļmalas Jelgavas un Bauskas novadā vairāku kilometru garumā. Par konstatēto pārkāpumu sākts kriminālprocess un automašīnas šoferis ir apcietināts.

Pēc VVD speciālistu sākotnējā vērtējuma, izlietais šķidrums satur cianīdjonus un tā izcelsme ir Olaines ķīmiskā rūpnīca Biolars. Reaģējot uz notikušo, VVD ir izdevis lēmumu - brīdinājumu par Biolars darbības iespējamo daļēju apturēšanu - porofora ražošanas pārtraukšanu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas