Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

70% iedzīvotāju atbalsta valsts budžeta vietu augstskolās saglabāšanu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ihaha
i
Somijaa ir ne tikai bezmaksas augstaakaa izgliitiiba, bet valsts stipri piemaksaa arii par studentu pusdienaam - no 8 eiro apmeeram 6 par pusdienaam maksaa valsts. Rezultaatu katrs var paskatiities, vienu stundu nolidojot ar lidmashiinu ziemelhu virzienaa. Tikai taadai valstij, kas iegulda savaa izgliitiibaa, ir naakotne. Nu nebrauc somi bariem uz Iiriju seenes lasiit!
skaidrs
s
Latvijas iedzīvotāji atbalsta, lai joprojām divas trešdaļas studentu mācītos par savu naudu un atmaksātu aizņēmumus ārzemju bankām. Jo jābūt ir ļoti naivam vai neinformētam, lai pat cerētu, ka valsts iespējas gada budžeta ietvaros apmaksāt vairāk studējošo vietas kaut kā brīnumaini pieaugs. Man liekas tieši otrādi, ka aptauja parāda cik nereāli spriež vairums Latvijas iedzīvotāju. Protams, tas, ka to, kur iet valsts līdzekli budžeta vietu formā joprojām nosaka daži ierēdņi un augstskolu rektori nevis paši studenti, arī ir pilnīgi ok. Nē, te vienkārši iet runa par gatavību dzīvot mēslos bet galvenais lai nekas nemainās.
Es
E
Domāju, ka valstij vajadzētu gan budžeta vietas, bet pirms tās piesķirt - izpētīt prioritārās profesijas, kurās trūkst kvalificētu speciālistu un šajās profesijās tad arī piešķirt vairākumu budzēta vietu , vēlams pat ar nodrošinājumu beidzot studijas jau reālai darba vietai jaunajam speciālistam Tā tas piemēram notiek Zviedrijā, kur budžeta vietas pēc īpašas izglītības reformas , tiek piešķirtas noteiktām, valstij svarīgām un trūkstošām profesijām un studenti vēl studiju laikā iegūst praksi savā jaunajā darba vietā, kas viņiem ( daļai) ir nodsrošināta pēc studiju pabeigšanas. Notiek apbusēja iepazīšanās - darba devējs jau iepazīstas ar savu jauno speciālistu pirms tas ir stājies jaunajā darba vietā un otrādāk
Ieva
I
Jebkurā gadījumā ieviest maksas izglītību un cerēt, ka tas viss kaut ko pats no sevis atrisinās, būtu tikpat stulbi, kā izmest infarkta slimnieku ārā no slimnīcas cerot, ka viss pats no sevis atjaunosies.
Ieva
I
Vēl interesanti, vai Ķīlis ir pamanījis tādu fenomenu, kā mūžizglītība, kuras ieviešanu te apspriež jau otro gadu desmitu? Un kārtīga mūžizglītība nozīmē nevis tikai izšūšanas un tamlīdzīgus kursus un arī ne sistēmu, kad izglītot jau mēs izglītosim, tik to maksu vēl mazmazbērni turpinās atmaksāt....
Ieva to hmm
I
OK. Skaidrs, ka vairumam lielāka jēga būtu no kvalitatīvas profesionālās izglītības, kas, ja būtu tāda vēlēšanās, varētu tikt papildināta ar akadēmiskajiem priekšmetiem un bakalaurs rokā, taču arī tādā gadījumā pēc Ķīļa idiotiskās ieceres īstenošanas (lai vispirms paskatās, kāda ir tā vidējā alga un, vēl svarīgāk- algu sadalījums) vienkārši pieaugs to skaits, kas studēs ārzemēs. Un līdz ar to ar latviešu valodu būs cauri.
hmm...
h
Es gan atbalstu Ķīļa variantu. Ja es izdomāšu nestudēt (vai studēt ārzemēs), kāpēc man ar saviem nodokļiem būtu jāmaksā par citu cilvēku augstāko izglītību? Un ja vēl pēc tā viņi aizbrauc uz Īriju, tad sanāks, ka es par savu naudu esmu izskolojis īriem sēņu lasītāju. Nav tādas lietas kā bezmaksas izglītība, kāds par to tāpat maksā. Labāk, lai to dara tas, kurš to iegūst. Vismaz padomās pirms iet studēt, jo brīžiem šķiet, ka daži iet studēt studēšanas pēc, pamācās gadu, aiziet citur, beigās nekur nepabeidz, bet budžeta vietu priekšrocības izmantojis pēc pilnas programmas.
students
s
izrādās vēl 70% tautas ir smadzenes, lai neatbalstītu tā šizofrēniķa Ķīļa murgus!!!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas