Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Apvienotais saraksts aicina vienoties par trīs partiju koalīciju un straujāk izstrādāt valdības rīcības plānu

Partiju apvienība Apvienotais saraksts (AS) aicina vienoties par trīs partiju - Jaunās vienotības (JV), Nacionālās apvienības un AS - koalīciju un straujāk virzīties ar valdības rīcības plāna izstrādi, aģentūru LETA informēja AS politiķis Edvards Smiltēns.

Šodien AS valdes un Saeimā ievēlēto deputātu kopsēdē vienbalsīgi nolemts, ka trīs partiju - JV, NA un AS - veidota koalīcija būtu efektīvākā, stabilākā un ideoloģiski un vērtību ziņā saliedētākā.

AS valde un deputāti pilnvaroja partiju apvienības sarunu vedējus turpināt darbu pie šādas krīžu pārvarēšanai un Latvijas ilgtermiņa attīstībai visatbilstošākās koalīcijas izveides.

AS arī aicina atbildīgo par koalīcijas veidošanu - JV - izšķirties par racionālu un saprotamu valdības koalīcijas modeli un straujāk virzīties uz detalizēta valdības rīcības plāna, valdības deklarācijas izstrādi.

Kā norāda AS politiķi, nav nekādu racionālu iemeslu, kas kavētu darbu pie valdības deklarācijas. "Apvienotā saraksta" pārstāvji aicina JV un NA kopīgi vienoties par intensīvu darba grafiku, lai jau tuvākajā laikā sabiedrību varētu iepazīstināt ar pašlaik "tik nepieciešamo" plānu enerģētiskās krīzes pārvarēšanai, drošības stiprināšanai, konkurētspējīgas uzņēmējdarbības vides veidošanai un Latvijas reģionu attīstībai.

Kā ziņots, Valsts prezidents Egils Levits pilnvarojis JV līderi, Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu veikt konsultācijas ar pārējām partijām par iespējamas koalīcijas izveidošanu.

Pēc 14.Saeimas vēlēšanām koalīcijas veidošanas sarunās galvenais domstarpību jautājums ir par to, cik partneriem būtu jāietilpst jaunajā valdībā un koalīcijā. Sarunu vadītāja JV vēlētos, ka koalīcijā būtu četri politiskie spēki - JV, AS, NA un arī "Progresīvie", turpretim AS un NA "Progresīvos" koalīcijā redzēt nevēlas.

JV jaunajā Saeimas sasaukumā ieguvusi 26 mandātus, AS - 15, NA - 12, bet "Progresīvie" - desmit, tātad ar "Progresīvajiem" koalīcijai parlamentā būtu 64 balsis, bet bez - 54.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas