Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija
Latvijas politikā ideju nav trūcis, bet problēmas ir ar izpildījumu, uzskata Daniels Pavļuts

Kustība Par grib pārstartēt Latviju

Ar ambiciozu mērķi "pārstartēt Latviju" Daniela Pavļuta vadītā partija Kustība Par pirmdien konferencē pieteica partijas programmas metus, kas būšot pamats vēlēšanu programmai. Taču īsti gatava programma nebūs nekad, jo to būs nepieciešams pielāgot mainīgajai situācijai valstī un pasaulē, uzsvēra partijas līderis. Atklājot konferenci, viņš sacīja: "Latvijas politikā valda stagnācija. Ideju tajā nav trūcis, bet problēmas ir ar izpildījumu."

Kustības Par piedāvātās idejas bija vērstas uz modernas, eiropeiskas politikas īstenošanu. Tās izklāstīja jauni un izglītoti cilvēki, kuri arī uzsvēra nepieciešamo paaudžu maiņu Latvijas politikā. Taču pēc Latvijas Televīzijas raidījuma Panorāma pasūtījuma oktobrī veiktajā SKDS aptaujā par Kustību Par balsotu tikai 1,2% vēlētāju. Saeimas vēlēšanās partija, visticamāk, iekļausies vairāku radniecīgu politisko spēku apvienībā. Tagad Kustībā Par ir 350 biedru, kas nav pietiekami, lai startētu atsevišķi. Pavļuts teica, ka vadība aktīvi dodas uz reģioniem un drīzumā tajā būšot vairāk nekā 500 biedru.

Pamanāmākās ziņas par šī politiskā spēka darbību saistās ar tās četru deputātu dalību Vienotības Saeimas frakcijā, kurai viņi vēlējās panākt nosaukuma maiņu. Pret to iebilst gan Vienotības priekšsēdētājs Arvils Ašeradens, gan lielākā daļa frakcijas deputātu. Taču visiem no Vienotības saraksta ievēlētājiem, kas pārstāv dažādus politiskos spēkus, visticamāk, nāksies sadzīvot frakcijā līdz Saeimas pilnvaru beigām. Pretējā gadījumā, samazinoties deputātu skaitam tajā, Vienotība riskē zaudēt amatus Saeimā vai pat valdībā. Kustības Par biedre Lolita Čigāne ir Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja.

Lai pievērstu sev lielāku uzmanību, iespējams, tika sarīkota arī programmai veltītā konference. To noslēdzot, Andulis Židkovs pieteica arī kādu nepopulāru ideju – partija iestājas par valsts budžeta finansējuma palielināšanu politiskajiem spēkiem, jo tikai tā iespējams īstenot godīgu politiku, kas nav atkarīga no sponsoru vēlmēm. Šai idejai pirms kāda laika atbalstu izteica arī daļa Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputātu, taču gadā pirms vēlēšanām to aktualizēt, viņuprāt, neesot pareizi.

Visu rakstu lasiet otrdienas, 21.novembra laikrakstā Diena!

Top komentāri

par Latviju!
p
Pasarg Dievs no šiem kārtējiem pārstartētājiem, kuri, ja paskatās uzvārdus, jau gadiem blandās pa visādu pie varas esošu pārstartētāju blicēm, taču izņemot neko citu, kā postu valstī un labklājību savā personīgā ķešā, nav sastartējuši. Ja mēs beidzot gribam Latviju brīvu, stipru un laimīgu, mums jāieslauka mēslainē visi šie demagogi, avantūristi un populisti.
Starp citu
S
Saujiņa paštaisnu un nesaticīgu indivīdu īsti nezina kā sev pievērst uzmanību.
JJ
J
Un ko tāds Pavļuts ir paveicis Latvijai līdz šim? Ietekmigos krēslos ir sēdējis. Bet - ko ir paveicis? Ko?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas