Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija
"Vēlamies mainīt Latvijas politisko tradīciju un principiāli veidot vēlēšanu aliansi ap kopīgu valsts nākotnes redzējumu, nevis reitingiem, personālijām, polittehnoloģijām," pauž Daniels Pavļuts

Par! uz sadarbību aicina piecus politiskos spēkus

Partija Kustība Par! aicina radniecīgus politiskus un sabiedriskus spēkus uz sadarbību Saeimas vēlēšanās "atbilstoši skaidri noteiktam mērķu, vērtību un politiskajam redzējumam", aģentūru LETA informēja politiskā spēka pārstāve Amālija Brūvere.

Politiskais spēks uzrunājis piecu partiju pārstāvjus - Progresīvos, Latvijas attīstībai, Vienotību, Jauno konservatīvo partiju un Izaugsmi. Politiskie spēki izvēlēti pēc to programmu analīzes un Par! biedru aptaujas rezultātiem, pavēstīja Brūvere.

Par! vadītājs Daniels Pavļuts otrdien vērsies pie šo partiju līderiem ar priekšlikumu apspriest kopīgu programmas platformu "taisnīgai un modernai Latvijai".

"Mēs aicinām, katrai partijai saglabājot savu identitāti un atšķirīgās nostājas daudzos jautājumos, apvienot spēkus dalībai Saeimas vēlēšanās. Mēs vēlamies mainīt Latvijas politisko tradīciju un principiāli veidot vēlēšanu aliansi ap kopīgu valsts nākotnes redzējumu, nevis reitingiem, personālijām, polittehnoloģijām," uzsver Pavļuts.

Par! piedāvā potenciālajiem sabiedrotajiem virkni politisku ideju iespējamās apvienības vēlēšanu platformai.

"Mēs piedāvājam "jaunu derību taisnīgai un modernai Latvijai jaunajā simtgadē. Tā ir sociāli atbildīgāka valsts, kas cilvēkiem nodrošina augstvērtīgu veselības aprūpi, globāli konkurētspējīgu izglītību, garantē sociālo drošību un tiesiskumu ikvienam, savukārt Latvijas cilvēki valstij maksā taisnīgus nodokļus, piedalās sabiedriskajā lemšanā un rūpējas par savu veselību un izglītību, saviem tuviniekiem un apkārtējiem, dabu un vidi," skaidro partijas vadītājs.

Kustības Par! piedāvātās programmas galvenie principi ir sociālā atbildība un vienādas iespējas, taisnīgums visās valsts un sabiedrības dzīves jomās, tiesiskums un tolerance, saliedēta sabiedrība, iekļaujoša izaugsme, progresīva nodokļu sistēma, liberāla demokrātija, moderna pārvaldība un koncentrēta attīstība, pilsonisks patriotisms, Eiropas vienotība un eiroatlantiska drošība, informēja politiskajā spēkā.

Iespējamās kopīgās platformas konkrētie punkti un rīcībpolitikas piedāvājumi tiks publiskoti pēc pirmajām partiju savstarpējām sarunām, norāda Kustības "Par! pārstāvji.

"Latvijas izaugsmi bremzē netaisnīgums, neizglītotība un sašķeltība. Mēs piedalīsimies Saeimas vēlēšanās kā alternatīva esošajai koalīcijai, kā alternatīva stagnācijai, oligarhiem, padomju mantojumam, izolacionismam un nacionālismam," teikts partijas paziņojumā.

Top komentāri

Veltas cerības
V
Šitie ir mucēji no Vienotības, nevis cīņā saucēji un karoga nesēji!
par krekliem
p
Balts krekls rīta pusē, Bet melns jau pusdienā. Bet trešais baltais krekls Top uzvilkts vakarā. Un atkal nezin kāpēc Kāds atgādina viņam, Ka dziesma nav par krekliem, Bet ir par sirdsapziņām. Var baltos kreklus mainīt, Kā maina uzskatus. Bet tad, kad vakars pienāks, Tie visi melni būs. Vai būs vēl kāda jēga Tad atgādināt viņam, Ka dziesma nav par krekliem, Bet ir par sirdsapziņām?
Saulvežu aģentūra
S
Pavļuts! Nopelniem nabagais bankrots, tradicionāli Vienotības klana pizņjecmeņiem, no bankrota izglābies ar nodokļu maksātāju naudas palīdzību. Bēdīgi slavenās kleptobandas Jaunie zaglīgie 3 brāļi viens no galvenajiem šeptmaņiem. Lai dzīvo jaunuzceptais Saulvedis!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas