Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Progresīvie paziņo saraksta līderi EP vēlēšanās

Partijas Progresīvie Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu kandidātu saraksta līdere būs cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācijas Sustento vadītāja Gunta Anča, portālu Diena.lv informēja partijas pārstāvji.

Piektdien Progresīvie atklāja saraksta līderus - otrais sarakstā aiz Ančas būs partijas priekšsēdētājs Roberts Putnis. Savukārt ar pilno sarakstu partija sola iepazīstināt sestdien partijas kongresā, ar kuru ievadīs savu kampaņu Eiropas Parlamenta vēlēšanām. Partijas kampaņas moto būs "Vairāk Eiropas!"

Partija norāda, ka saraksta līdere Anča ir pieredzējusi sabiedrības interešu aizstāvības darbā Eiropas līmenī, kopš 2004. gada brīvprātīgā kārtā esot Latvijas pārstāve Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komitejā. Viņa ir arī Eiropas Cilvēku ar invaliditāti foruma ģenerālsekretāre un Eiropas Sieviešu lobija valdes locekle. Anča ir arī Trīszvaigžņu ordeņa kavaliere, viņai ir sociālā darba kvalifikācija un maģistra grāds uzņēmējdarbības vadībā.

"Pēdējos gados Eiropas Savienība (ES) ir uzsākusi vairākas iniciatīvas darba tirgus un sociālās drošības jomās – Eiropas sociālo tiesību pīlārs, Eiropas Pieejamības akts, kā arī liela daļas ES sociālā fonda plānošana nevienlīdzības mazināšanai un cilvēku sociālās drošības stiprināšanai. Mana pieredze Eiropas Savienībā rāda, ka pat viena balss spēj mainīt situāciju, un es gribu šo balsi piedāvāt tieši veselības un sociālās politikas jomās," savas prioritātes ieskicē Anča.

Progresīvie izceļ, ka sava saraksta veidošanā ievēros dzimumu paritāti, proti, sarakstā būs vienāds sieviešu un vīriešu kandidātu skaits - astoņi. Jāatgādina, ka arī 13. Saeimas vēlēšanu sarakstos Progresīvie kā pirmos numurus izvirzīja sievietes. Partija gan Saeimā neiekļuva, taču ar 2,61% atbalstu nodrošināja tiesības uz valsts finansējumu. 

Top komentāri

Seklis
S
Partija vnk parāda attieksmi pret eiroparlamentu. Nav izslēgts, ka nākamajā sasaukumā sekos vēl kāds exit's.
Mana balss
M
Kurš ir gatavs strādāt EP, lai izbeigtu kreiso birokrātu, globālistu un welcomistu diktatūru - piesakieties. Liberālfašisti un zaļprātiņi manu balsi nedabūs.
Riko
R
Nesapratīšu es šo minoritāšu partiju nekad... Man rodas iespaids, ka konkrētais cilvēks par saraksta līderi tiek likts, lai pievērstu vēlētāja uzmanību un to iežēlinātu. Nedod dievs par līderi būtu heteroseksuāls baltais vīrietis. Viņš pilnīgi noteikti būtu radikāls labējais!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas