Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Progresīvo un JV pārstāvji pārrunājuši finansējuma avotus ilgtermiņa investīcijām

"Progresīvo" un "Jaunās vienotības" (JV) pārstāvji pārrunājuši finansējuma avotus ilgtermiņa investīcijām, kā arī risinājumus energocenu krīzei, nevienlīdzībai un veicamos uzlabojumus labklājības un veselības jomā, aģentūrai LETA pastāstīja "Progresīvo" līderis Kaspars Briškens.

Kā skaidroja politiķis, ņemot vērā JV līdera, Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) aizņemtību, saruna notikusi bez viņa klātbūtnes. Abas partijas uz tikšanos deleģēja par attiecīgajām jomām atbildīgos politiķus.

Briškens norādīja, ka gan "Progresīvo" piedāvājums paredz, gan arī sarunās ar JV iezīmējušies vairāki finansējuma avoti ilgtermiņa investīciju veikšanai. Vairāk iespējams izmantot AS "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" kapacitāti mājokļu politikas īstenošanai, plašākai atjaunīgo resursu izmantošanai un uzņēmējdarbības finansēšanai, pauda Briškens.

Tāpat maksimāli jāizmanto Eiropas Savienības finansējums, valsts kapitālsabiedrību resursi un publiskās-privātās partnerības iespējas ilgtermiņa investīciju veikšanai, kas vairākās jomās ir iekavēta, teica "Progresīvo" politiķis.

Briškens uzsvēra, ka ļoti svarīga ir privātbanku joma, tāpēc atbalstāma būtu jaunu banku ienākšana Latvijā, kas veicināti banku konkurenci, tādējādi uzlabojot īpaši uzņēmējiem finansējuma pieejamības nosacījumus investīciju veikšanai.

Tie ir risinājumi, lai ilgtermiņa investīcijas gan jau minētajās, gan veselības, labklājības un citās jomās pamatā veiktu nevis no valsts budžetu, no citiem pieejamajiem avotiem, skaidroja politiķis.

Briškens sacīja, ka šādas "Progresīvo" un JV sarunas ļauj sīkāk izrunāt abu pušu nostājas, saprast nianses, kur varētu būt uzskatu atšķirības, un virzīties uz priekšu ar kopīga redzējuma veidošanu. Politiķis uzskata, ka līdzīgā veidā būtu jāvirzās, partijai risinot sarunas ar "Apvienotā saraksta" (AS) un Nacionālās apvienības (NA) pārstāvjiem.

Politiķis uzsvēra, ka "Progresīvajiem" svarīgi ir tiesiskuma un labas pārvaldības jautājumi, iestāšanās par tiesu sistēmas neatkarību un ka nav pieļaujama spiediena izdarīšana pret sabiedriskajiem medijiem. Partijai ir bažas, vai AS un NA šajos jautājumos uzskata tāpat, līdz ar to arī šīs lietas jāpārrunā. AS un NA pozīcijā ar "Progresīvajiem" neveidot valdību partija saskata karteliskas vienošanās elementus, piebilda politiķis.

Neformāla AS un "Progresīvo" kādu vadības pārstāvju tikšanās esot paredzēta ceturtdienas, 13.oktobra, vakarpusē, pastāstīja Briškens. Viņš piebilda, ka tā nebūs partiju delegāciju, bet ierobežotāka formāta sanāksme. Neraugoties uz AS noraidošo pozīciju "Progresīvo" dalībai valdībā, Briškens arī šo tikšanos redzot kontekstā ar mērķi izveidot četru partneru koalīciju.

"Progresīvo" līderis pieļāva, ka partija šodien arī varētu nosūtīt aicinājumu NA, lai apvienību uzaicinātu uz savstarpējām sarunām.

Kā ziņots, JV šodien koalīcijas veidošanas sarunās tikās ar AS pārstāvjiem. Pirmdien notika JV saruna ar "Progresīvajiem", bet ceturtdien plānota tikšanās ar NA.

Pēc 14.Saeimas vēlēšanām koalīcijas veidošanas sarunas pēc būtības iestrēgušas jautājumā par to, cik partneriem būtu jāietilpst jaunajā valdībā un koalīcijā. Sarunu vadītāja JV uzskata, ka koalīcijā jābūt četriem politiskajiem spēkiem - JV, AS, NA un arī "Progresīvajiem", turpretim AS un NA "Progresīvos" koalīcijā redzēt nevēlas.

Reizē JV individuālajās tikšanās reizēs ar šīm partijām turpinās sarunas par darāmajiem darbiem.

JV jaunajā Saeimas sasaukumā ieguvusi 26 mandātus, AS - 15, NA - 12, bet "Progresīvie" - desmit, tātad ar "Progresīvajiem" koalīcijai parlamentā būtu 64 balsis, bet bez - 54.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas