Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Reformu partija gatava kompromisam; neuzstās uz IIN samazinājumu

Reformu partijas (RP) valde ir gatava uz zināmu kompromisu ar koalīcijas partneriem Vienotību jautājumā par to, kā mazināt nodokļu slogu. Ceturtdien, 8.augustā, valde lēmusi, ka neuzstās tieši uz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes samazināšanu no 24% līdz 22%, taču tas jākompensē ar tam līdzvērtīgiem samazinājumiem, portālu Diena.lv informēja RP preses pārstāvis Kaspars Odiņš.

"Mēs esam par prognozējamiem spēles noteikumiem un esam pārleicināti, ka valdībai ir jātur savi solījumi. Tāpēc iestājamies par darbaspēka nodokļu kopēja apjoma samazināšanu un aicinām partnerus domāt par budžeta veidošanu, ne vien runājot par izdevumiem, bet arī mērķtiecīgi domājot par ieņēmumus daļu," pēc RP valdes sēdes pauda partijas valdes priekšsēdētājs Edmunds Demiters.

Valde pilnvarojusi ministrus un Saeimas frakcijas vadību turpmākām sarunām ar koalīcijas partneriem par darbaspēka nodokļu sloga samazināšanu un budžeta ieņēmuma daļas palielināšanu.

"Partijas valde šodien atbalstīja virzību uz kompromisu un devusi mandātu ministriem, lemjot par budžetu, izskatīt iespēju mazināt sociālo nodokli, kas būtu līdzvērtīgs solis iepriekš paredzētājam iedzīvotāju ienākuma nodokļa samazinājumam par diviem procentiem, nesamazinot pašvaldību ienākumus," uzsver E.Demiters.

No nākamā gada samazināt IIN likmi par 2 procentiem bija paredzēts likumā, taču premjers Valdis Dombrovskis iepriekš pieņemtās izmaiņas tagad dēvē par kļūdu, kas jālabo.

Jau vēstīts, ka vakar koalīcijas partiju sanāksmē Vienotība un Reformu partija nespēja atrast kopsaucēju jautājumā, kā samazināt darbaspēka nodokļu slogu. RP iebildumi pret Finanšu ministrijas piedāvāto darbaspēka nodokļa samazināšanas modeli liedza šo jautājumu skatīt 8.augusta Ministru kabineta sēdē, tādējādi piebremzējot valsts budžeta izskatīšanas procesu.





Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas