Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Saskaņa bez svarīgā līguma

Saskaņas līgums ar Krievijā valdošo partiju Vienotā Krievija astoņus gadus pēc tā parakstīšanas ir zaudējis aktualitāti, pirmdien paziņoja Saskaņas līderis Nils Ušakovs. Labējās partijas šo vienošanos minējušas kā galveno iemeslu, kas tām traucētu sadarboties ar Saskaņu. Tāpēc šī ziņa vispirms tika uztverta kā Saskaņas pieteikums dalībai valdībā pēc nākamajām Saeimas vēlēšanām. Taču valdības partiju līderi joprojām nav gatavi šai sadarbībai – atteikšanos no līguma uzskata tikai par formalitāti un netic, ka Saskaņas attiecības ar sabiedrotajiem Krievijā mainījušās.

Saskaņas līderis, Rīgas mērs Ušakovs par līgumattiecību pārtraukšanu ar Vienoto Krieviju paziņoja pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma. Arī Dienai Ušakovs uzsvēra, ka Saskaņa no 2015. gada ir Eiropas Sociālistu partijā (ESP), nākamajā vasarā tā plāno pabeigt iestāšanās procedūru. Savukārt ESP dalīborganizācijas attiecības ar trešo valstu partijām veido centralizēti, par ko Ušakovs informējis sabiedrotos Krievijā. Politiķis gan uzskata, ka šis līgums palīdzējis veidot labākas attiecības ar Krieviju. Viņaprāt, tādas nodrošināt arī nākotnē būtu izdevīgi gan Eiropai, gan Latvijai. Taču līgums kā instruments vairs neesot izmantojams.

Līgumu ar partiju Vienotā Krievija partijas Saskaņa vārdā 2009. gada rudenī noslēdza toreizējais tās priekšsēdis Jānis Urbanovičs. No Vienotās Krievijas puses līgumu parakstīja Boriss Grizlovs. Vienošanās paredz arī informācijas apmaiņu starp abiem politiskajiem spēkiem ar mērķi veidot labākas valstu attiecības. Lūgts komentēt atteikšanos no līguma, Urbanovičs centās apsteigt nākamo jautājumu un uzreiz Dienai paziņoja, ka tam neesot nekādas nozīmes iekšpolitikā. "Mēs tikām demonizēti ne jau līguma dēļ, bet lai viņi saglabātu valdošo monopolu," uzskata Urbanovičs.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena otrdienas, 10.oktobra, numurā!

Top komentāri

politologs Tumšpautis
p
tieši tā, demoni, jūsu elektorātam zem svārku ļipas , esat vai neesat valdībā , viņi cer ka atgriezīsies vecais labais pēzeress, kad viņi varēs atkal un galīgi iznīcināt tik ļoti nīsto laviešu valodu Latvijā
OO
O
Svarīgs paziņojums. Vēlēšanas pēc gada, tāpēc svarīgi pievilināt naivos latviešus. Vai arī - Krievija uzmetusi Ušakovu.
lēts PR
l
Vilks skatās uz mežu neatkarīgi no līgumiem. Ušakovs un viņa banda ir dabīgi urlas un viņu mērķis vājināt Latvijas neatkarību par labu fašistiskajai Krievijai ir jau asinīs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas