Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Klementjevs (att. no kreisās) neslēpa, ka Saskaņas mērķis ir nonākt valdībā, bet piebilda, ka no ZZS puses nekādi sadarbības piedāvājumi nav izteikti

Saskaņa demonstrē sevi kā konstruktīvu sabiedroto

Saeimas vairākums otrdien ārkārtas sēdē atbalstīja premjera Māra Kučinska (ZZS) piedāvātos grozījumus Mikrouzņēmumu nodokļa likumā un likumā Par valsts sociālo apdrošināšanu. Tie paredz paaugstināt mikrouzņēmumu nodokļa likmi uz 15%, vienlaikus atceļot minimālās valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, kurām būtu jāstājas spēkā no 2017. gada. Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) parādīja Vienotībai, ka sev labvēlīgu iznākumu var panākt arī, nerēķinoties ar tās viedokli. Savukārt Saskaņai tā bija iespēja demonstrēt ZZS, ka uz to var paļauties kā konstruktīvu potenciālo sabiedroto nākotnē, trešdien lasāms laikrakstā Diena.

Saskaņa jau ilgāku laiku ir populārākais politiskais spēks, taču tā nav bijusi valdībā. Pēc 11. Saeimas vēlēšanām, kad opozīcijā palika arī ZZS, abiem politiskajiem spēkiem jau izveidojās sadarbības pieredze. Vienotības deputāti pieļauj, ka Saskaņa varbūt iedvesmojusies no politiskajām pārmaiņām Igaunijā, kur tās ideoloģiskā līdziniece Centra partija ir kļuvusi par valdošo partiju. Arī tai tāpat kā Saskaņai ir līgums ar partiju Vienotā Krievija – līguma darbību gan Centra partija tagad esot apturējusi. Saskaņas cerības varētu piepildīties, ja tagadējās valdības partijas ZZS, Vienotība un Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-TB/LNNK 13. Saeimā neiegūst vairākumu.

Andrejs Klementjevs (Saskaņa) Dienai apstiprināja, ka partijas mērķis ir nonākt valdībā, taču vispirms esot jāsagaida pašvaldību vēlēšanu rezultāti. Par ZZS piedāvājumu frakcija balsojusi, "jo mēs atbalstām rīcību", teica Klementjevs.

Viņš atkārtoja jau iepriekš teikto par sekām, kādas būtu, ja minimālās sociālās iemaksas neatceltu. Pēc tam, kad parādījās 13 personu kategorijas, uz kurām bija plānots attiecināt atvieglojumus, kļuvis redzams, ka VID un Finanšu ministrija šo modeli nevarēšot īstenot. "Neviens no ZZS mums nekādu sadarbības piedāvājumu nākotnei neizteica," piebilda Klementjevs. Jāatgādina, ka, pieņemot valsts budžetu, tika atbalstīti arī daudzi Saskaņas priekšlikumi par finansējuma piešķiršanu pēc deputātu ieskatiem.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena trešdienas, 21.decembra, numurā!
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas