Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Saskaņai neizdodas gāzt Eigimu no Daugavpils mēra amata

Daugavpils pilsētas domes ārkārtas sēdē šodien pēc ilgām debatēm neizdevās opozīcijā esošās Saskaņas mēģinājums gāzt Rihardu Eigimu (Mūsu partija) no Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja amata. Par Eigima atbrīvošanu no ieņemamā amata nobalsoja visi četri domes sēdē klātesošie Saskaņas deputāti, deviņi deputāti balsoja pret un viens deputāts atturējās.

Ar pieprasījumu sasaukt domes ārkārtas sēdi un skatīt jautājumu par jaunievēlētā domes priekšsēdētāja Eigima rīcībspēju un atbilstību ieņemamajam amatam domē vērsās pieci opozīcijā esošās Saskaņas deputāti.

Pieprasījumā bija norādīts, ka Eigima ievēlēšanā tika pārkāptas likuma Par pašvaldībām 21.panta un Daugavpils pilsētas pašvaldības nolikuma 73.punkta prasības. Eigims esot atteicies atbildēt uz deputātu jautājumiem un rīkot sēdē debates, skatot jautājumu par sevis paša ievēlēšanu. Par notikušo ir lūgts atzinums arī vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministram Kasparam Gerhardam (NA).

Turklāt pieprasījuma autoriem esot radušās bažas par Eigima rīcībspēju, kad viņš "no vienas puses nesaprot to, kas viņam kā sēdes vadītājam tiek jautāts, no otras - to, ko pats bija pateicis".

Eigims otras Latvijas lielākās pilsētas mēra amatā tika ievēlēts sestdien, kad no šī amata tika gāzts Andrejs Elksniņš Saskaņa. Lai arī Eigims vārdos bija paudis apņemšanos veidot plašu koalīciju, kurā varētu iesaistīties arī Saskaņas deputāti, sestdien Daugavpils domes otrajā ārkārtas sēdē par Eigimu nobalsoja desmit deputāti, bet visi pieci Saskaņas pārstāvji balsoja pret.

Domes ārkārtas sēdē pēc garām diskusijām tika ievēlētas arī domes pastāvīgās komitejas.

Top komentāri

Dzērājs, zaglis, izspiedējs
D
Jūrmalā vēl arvien viss pa vecam. Gatis ar Saskaņas balsīm turas, kā grīļīga klints.
Ir
I
aizdomas, ka Eigims ir daudz lielāks blēdis par Elksniņu...
Regina
R
ko tad Jūs, nepiebildāt par municipālās policijas priekšnieku, par kuru no A.Elksniņa puses tika uzdots jautājums R.Eigimam. 2017.gada 28.augustā tika pabeigta dienesta pārbaude attiecībā pret Daugavpils pilsētas pašvaldības policijas priekšnieku V.Gudakovski. Atzinumā ir norādīti vairāki pārkāpumi - gan iestādes finansēs, gan likumu izpratnē, gan darbinieku piespiešanā piedalīties reliģiskos rituālos u.c.. Vienos no svarīgākajiem - nepamatota virsstundu izmaksa pašam sev - 2015.gadā – 4488.42 euro, 2016.gadā – 4484.61 euro, 2017.gadā – 2262.44 euro. Un lūk, jaunizceptais Domes priekšsēdētājs R.Eigims nolemj - pieņemt V.Gudakovska iesniegumu "pēc paša vēlēšanās" un tiesā pēc šiem ~11 tūkstošiem eiro ar REGRESA prasību nevērsties. Patiesā Daugavpils pilsētas vara savā krāšņumā!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas