Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Suverenitāte vēlēšanām piedāvā antiglobālistu idejas

Atšķirībā no Saeimā pārstāvētajām partijām, kuru vēlēšanu sarakstos pirmās vietas lielākoties ieņem jau esošie deputāti vai ministri, partijas Suverenitāte sarakstu galvgalī ir sabiedrībā mazāk zināmas personas, turklāt kopējais kandidātu skaits ir tikai 43, otrdien raksta laikraksts Diena

Partija, kas savā programmā ierakstījusi tādus mērķus kā valsts lomas palielināšana ekonomikā, bezmaksas sabiedriskais transports, lata atjaunošana, privāto un ārzemju banku darbības ierobežošana, Centrālās vēlēšanu komisijas ievēlēšana visas tautas vēlēšanās, vēlēšanu procentu barjeras atcelšana, čekas maisu atvēršana u. c., rosina arī pārskatīt Latvijas atrašanās Eiropas Savienībā lietderību. Partijas mājas lapas sadaļā Mūsu uzdevumi gan teikts vēl nepārprotamāk - "iziet no Eiropas Savienības sastāva" un "iziet no NATO sastāva".

Lai arī partija piedāvā daudzas idejas, kas varētu likties pievilcīgas sociāli neaizsargātām grupām, piemēram, pensiju un minimālās algas paaugstināšanu līdz iztikas minimumam, visiem pieejamus bezmaksas minimālos medicīnas pakalpojumus un jebkura līmeņa bezmaksas izglītības pieejamību, šī politiskā spēka popularitāte Latvijas sabiedrībā līdz šim bijusi niecīga. Eiropas Parlamenta vēlēšanās Suverenitāte ieguva 599 cilvēku atbalstu, kas bija 0,13% no balsotāju kopskaita.

Partijas Rīgas saraksta līderis Andris Orols Dienai norāda, ka nav Suverenitātes biedrs, bet pārstāv biedrību Antiglobālisti. "No Suverenitātes saraksta startēs daudzi bezpartejiskie, ir uzaicināti vairāku sabiedrisko organizāciju pārstāvji. Mums ir līdzīgi uzskati valstij svarīgos jautājumos," skaidroja Orols. Partijas priekšsēdētājs Andžejs Zdanovičs skaidro, ka saraksta pirmajās vietās ir aktīvākie cilvēki, taču pats Rīgā startē ar pēdējo numuru, jo esot jādod iespēja citiem. Daži kandidāti sevi izvirzījuši paši.

Suverenitātes sarakstā ir daudz plašākai sabiedrībai nepazīstamu cilvēku, taču ir vairāki, kas piesaistījuši arī mediju uzmanību. 

Plašāk lasiet Ata Rozentāla rakstā Suverenitāte vēlēšanām piedāvā antiglobālistu idejas otrdienas, 22.jūlija, laikraksta Diena 6.-7.lpp.!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas