Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Vienotība izplešas reģionos

Pēc vairākus mēnešus ilgajām sarunām ar reģionālajām partijām Vienotība nedēļas nogalē ar tām varētu parakstīt sadarbības līgumus. Vienotības valde trešdien plāno pieņemt lēmumu par vienošanos ar politiskajiem spēkiem no Jēkabpils, Kuldīgas, Ogres, Talsiem un Valmieras. Jau tagad partijai ir sadarbības līgums ar reģionālo partiju Tukuma pilsētai un novadam, trešdien vēsta laikraksts Diena.

"Mēs būsim partneri ne tikai uz šīm Saeimas vēlēšanām, bet ilgtermiņā," Dienai teica Vienotības ģenerālsekretārs Artis Kampars. Līgumus plānots parakstīt uz nākamās Saeimas pilnvaru laiku, paredzot izveidot Reģionālās attīstības padomi. Tajā būs Vienotības vadība un reģionālo partiju pārstāvji, kuriem iecerēts dot tiesības piedalīties arī koalīcijas partiju sadarbības padomes sēdēs. Tajās katru pirmdienu tiek apspriesta valdības un Saeimas tās nedēļas darba kārtība. Jau tagad koalīcijas pārstāvju sanāksmes apmeklē Zaļo un Zemnieku savienības sabiedrotie no Liepājas, Ventspils un Līvāniem. Jaunie partneri varēs deleģēt arī savus cilvēkus Vienotības kandidātu sarakstā Saeimas vēlēšanās. Valmieras mēram Inesim Boķim jau rezervēta augsta vieta Vidzemes sarakstā. Līgumu parakstīšana iecerēta sestdien Vienotības domes sēdē.Kad Vienotība Valda Dombrovska valdības laikā sāka sarunas ar reģionālajām partijām, pie sarunu galda vēl sēdēja arī Vidzemes partijas un Latgales partijas pārstāvji, kuri savu izvēli tomēr izdarīja par labu Reģionu aliansei, ar kuru kopā ir izveidota Latvijas Reģionu apvienība. Tas, ka daļa partiju izšķīrās par labu Vienotībai, varētu būt arī daļējs premjeres Laimdotas Straujumas (Vienotība) nopelns. Viņai ir autoritāte reģionos, jo personīgi labi pazīst daudzus pašvaldību vadītājus un kā bijusī zemkopības ministre zina arī šo teritoriju problēmas. Jaunie Vienotības partneri ir ar ilgu gadu pašvaldības darba pieredzi. Pirms tam viņi pārstāvēja tagad likvidēto Tautas partiju un LPP/LC. Izņēmums ir Tukuma un Ogres pārstāvji, kuru reģionālās partijas ir sen dibinātas.Vispārliecinošāk izšķiršanos turpmāk sadarboties ar _Vienotību pamatoja Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa, kuras vadītā partija Kuldīgas novadam lēmumu ir pieņēmusi partijas pilnsapulcē. Balsojums nav bijis vienbalsīgs, taču vairākums ir piekritis, ka šajā laikā ir svarīgi labēji centriskiem politiskajiem spēkiem konsolidēties ap varas partijām, kas ir sevi pierādījušas un orientētas uz darbību ilgā laikā. Vienotībai_ arī būs noteicošā loma ES fondu nākamā plānošanas perioda finansējuma sadalē, un pašvaldību pārstāvji vēlas būt klāt šajās sarunās, atzina Bērziņa.Visu rakstu lasiet laikrakstā Diena trešdien, 9.aprīlī!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas