Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Vienotība ministru amatiem virza Šadurski, Reiru un Ašeradenu (papildināts 18:56)

Vienotības valde pēc sēdes pirmdienas vakarā nākusi klajā ar saviem kandidātiem pieciem ministru posteņiem topošajā valdībā. Partijas valde izglītības un zinātnes ministra amatā grib redzēt Kārli Šadurski, bet Labklājības ministriju nodot pašreizējā finanšu ministra Jāņa Reira pārraudzībā, pirmdien vēsta Latvijas Televīzija.

Šadurskis ir bijis izglītības un zinātnes ministrs Einara Repšes valdībā no 2002.gada novembra līdz 2004.gada martam. Viņš Latvijas Universitātē ieguvis matemātikas doktora grādu. Šadurskis kā deputāts darbojies vairākos Saeimas sasaukumos, strādājis arī Eiropas Parlamentā, tāpat viņš arī ir profesors Rīgas Tehniskajā universitātē.

Šadurskis jau iepriekš pauda, ka piekristu ieņemt šo amatu arī jaunajā valdībā, ja saņemtu piedāvājumu no paša pārstāvētās partijas.

Nolemts, ka ekonomikas ministra amatam tiks virzīts Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Arvils Ašeradens.

Ašeradens bija ievēlēts 10.Saeimā, kā arī ar tā dēvēto mīksto mandātu strādājis 11.Saeimā. Tāpat viņš savulaik pildīja Labklājības ministrijas parlamentārā sekretāra pienākumus.

Iepriekš, lūgts nosaukt svarīgākos darbus nākamajam ekonomikas ministram, Ašeradens minēja gāzes tirgus liberalizācijas jautājuma sakārtošanu, investīciju piesaisti, kā arī uzlabojumu veikšanu nodarbinātības politikā. Politiķis skaidroja, ka patlaban dažādās tautsaimniecības nozarēs bieži izveidojas darbaspēka pārpalikums, bet tajās, kuras reāli varētu veicināt tautsaimniecības attīstību, novērojams darbinieku trūkums, un šo situāciju vajadzētu mainīt.

Iekšlietu ministrijas pārraudzību Vienotība nolēmusi atstāt Riharda Kozlovska ziņā, bet ārlietu ministra pienākumus turpinās pildīt Edgars Rinkēvičs.

Ministru prezidenta amata kandidāts Māris Kučinskis (ZZS) konceptuāli akceptējis Vienotības izvirzītos pretendentus ekonomikas, labklājības un izglītības un zinātnes ministru amatiem, taču vēl gaidāmas premjera kandidāta un ministru amatu pretendentu sarunas, kurās jāgūst pārliecība par kopīgu skatījumu par darāmajiem darbiem.

To aģentūrai LETA norādīja pats politiķis, piebilstot, ka konkrēto kandidatūru izvirzīšana viņam nebija pārsteigums.

(pievienotas pēdējās divas rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas