Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +8 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Vienotība rosinās Saeimas balsojumu par neuzticības izteikšanu Rimšēvičam

Vienotība Saeimas sēdē 1.martā rosinās balsojumu par mudinājumu Ilmāram Rimšēvičam atkāpties no Latvijas Bankas prezidenta amata.

Pat ja Saeima šādu lēmumu atbalstītu, tas nenozīmētu, ka Rimšēvičs zaudētu amatu. Saskaņā ar likumu Saeima var atbrīvot no amata centrālās bankas prezidentu tikai pēc viņa iesnieguma vai pēc notiesājoša sprieduma.

"Rimšēviča turpmākā atrašanās amatā pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja uzsāktā kriminālprocesa par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu lielā apmērā negatīvi ietekmē Latvijas valsts starptautisko reputāciju un met aizdomu ēnu uz visu Latvijas finanšu sistēmu kopumā," ieceri pamatoja "Vienotības" Saeimas frakcijas vadītājs Hosams Abu Meri.

"Vienotība" jau pagājušajā nedēļā bija plānojusi virzīt šo jautājumu, tomēr atlika to, ņemot vērā neviennozīmīgu nostāju starp valdošās koalīcijas partijām.

Kā ziņots, korupcijā aizdomās turētajam Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam ir aizliedzis izbraukt no valsts un ieņemt bankas prezidenta amatu. Aizdomās par kukuļa pieprasīšanu un saņemšanu turētais Rimšēvičs nolēmis neatkāpties no amata.

Top komentāri

> Def
&
Kāpēc Rimšaveics nevar atbildēt – jautā ko gribi? Noslēpumi pat no ministru prezidentiem! Kādus lašus ķēra slēgtā zonā? Kas deva atļauju?
drošības līdzeklis ir prettiesisks
d
Rimšēvičam nevar liegt ieņemt Latvijas Bankas prezidenta amatu. Latvijas Bankas prezidenta amats ir ar likumu nostiprināts tādā veidā, lai izpildvara bez tiesas lēmuma nevarētu viņu ietekmēt. Līdz ar to drošības līdzeklis liegt ieņemt Rimšēvičam Latvijas Bankas prezidenta amatu ir prettiesisks. Vai nu valsts vara ievērot likumus, vai atsakāmies no virzības uz tiesiskas valsts statusu
Bet
B
tauta rosina neuzticības izteikšanu OIK.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas