Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Zaļzemnieki kāro Grūbes vietu

Kad pirms nedaudz vairāk nekā trīs gadiem Saeima izraudzījās piecus Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) jaunos locekļus, Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) bija opozīcijā. Tās intereses toreiz koalīcijai nebija saistošas. Taču tagad, kad Saeimai būs jāievēl jauns pārstāvis darbam padomē, ZZS vēlētos, lai tajā strādātu šim politiskajam spēkam pieņemams vai pat tā izraudzīts cilvēks, Dienai atzina ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Saeima ir saņēmusi NEPLP priekšsēdētāja Aināra Dimanta iesniegumu par Ginta Grūbes lēmumu aiziet no darba padomē pirms pilnvaru termiņa beigām. Padomes locekļus Saeima ievēl uz pieciem gadiem. Deputāti varētu Saeimas sēdē ceturtdien atbrīvot Grūbi no amata, Dienai pieļāva Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Inese Laizāne (NA). Tieši Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija 2012.gadā veica kandidātu atlasi, no vairāk nekā 40 pretendentiem vairākās kārtās izvēlētos piecus piemērotākos padomes locekļus. Šīs personas iesaka mediju, izglītības, kultūras, cilvēktiesību jomu biedrības un nodibinājumi, bet informācija publiskajā telpā liecināja, ka kandidātu izvēli noteica valdošās koalīcijas partijas."Man ir grūti identificēt, kuru partiju varētu pārstāvēt Gints Grūbe, un nedomāju, ka padomē ir kādas partijas ielikteņi," teica Laizāne, kura komisijā strādāja arī toreiz. Viņa uzsvēra, ka arī tagad partijas vai partiju apvienības nevarēs virzīt savus kandidātus, bet komisija sagaida nevalstisko organizāciju, kā arī fizisko personu ieteikumus. Komisijas priekšsēdētāja cer, ka konkursā uz vienu vakanto vietu būs pieteikti daudzi pretendenti un deputātiem būs iespēja izvēlēties labāko no viņiem. Kandidātu ieteikšanai varētu dot mēnesi laika.Visu rakstu lasiet laikraksta Diena trešdienas, 15.aprīļa, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas