Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

A.Balčus: AKKA/ LAA nekad nav mēģinājuši ar mani sazināties

Lai arī AKKA/ LAA mājaslapā norāda, ka meklē autorus vai to mantiniekus, meklēto autoru sarakstā atrodamais mākslinieks Arnis Balčus portālam Diena.lv norādīja: “Neviens no AKKA/ LAA ar mani nekad nav sazinājies. Ja viņi to patiešām gribētu, sen jau būtu izdarījuši. Vakar pēc publikācijas “Dienā” nosūtīju viņiem epastu, kurā pajautāju, cik liela ir honorāra summa un kas man ir jādara, lai to saņemtu.

Šodien pēcpusdienā pienāca atbilde, ka jāierodas personīgi uz vietas, lai to uzzinātu.”A.Balčus arī uzskata – “ja ir šāda situācija, ka tas ir likumīgi, ja kāda organizācija par maniem darbiem iekasē naudu man pašam to nezinot, skaidrs, ka kaut kas nav kārtībā ar likumu.Cik saprotu, summu, kas šobrīd uzkrājusies, var saņemt arī līgumu neslēdzot. Mani māc ziņkāre uzzināt tās lielumu. Līgumu neslēgšu, jo negribu, lai man pašam pēc tam jāmaksā AKKA/ LAA par savu darbu izmantošanu.” A.Balčus atzina, ka viņam neesot pat nojausmas, cik liela autoratlīdzība viņam no AKKA/ LAA pienākas – “pieļauju, ka tā naudiņa  ir ļoti simboliska”. Kā Diena.lv jau vēstīja iepriekš, AKKA/ LAA savā mājaslapā aicina atsaukties autorus vai viņu mantiniekus, par kuru darbu izmantošanu ir iekasēta atlīdzība, taču to nevar izmaksāt, jo trūkst ziņu par autoru. AKKA/ LAA Komunikācijas vadītāja Agnese Kārše paskaidroja, ka informācija par meklētajiem autoriem regulāri tiekot publicēta laikrakstos. AKKA/ LAA meklē gan vairākus sabiedrībā pazīstamus autorus, gan arī aizsaulē esošo autoru mantiniekus.Saskaņā ar Autortiesību likumu autoratlīdzību, ko nevar izmaksāt, dēvē par nenoskaidroto atlīdzību un pēc trīs gadiem, ja tiesību īpašnieks tā arī nav atradies, naudu pievieno kārtējai attiecīgajai sadalei un sadala pārējiem autoriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas