Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Ābiķis: lai TP atgūtos, no tās jāaiziet Šķēlem

Saeimas deputāts Dzintars Ābiķis (TP) uzskata: lai Tautas partija atgūtos, no tās jāaiziet partijas dibinātajam Andrim Šķēlam. Intervijā Latvijas Avīzē (LA) TP deputāts pauž, ka “visi, kas Šķēli nemīl, nemīluļos ieraksta arī Tautas partiju” un tādu, pēc Dz.Ābiķa teiktā, ir ļoti daudz.

Viņš stāsta, ka ir aicinājis TP rīkoties partijas nostiprināšanā jau pirms laba laika, kad redzējis, ka Aigars Kalvītis vairs “nevelk un neieklausās nedz saprāta balsī, nedz savos partijas biedros”. Dz.Ābiķis uzskatījis, ka viņam bija jāaiziet no Ministru prezidenta posteņa un partijai vajadzējis rast jaunu kandidātu valdības vadīšanai. “Tā rīkojoties, TP nebūtu tik zemu kritusi kā tagad,” uzskata TP biedrs.

“Pirms diviem gadiem sacīju: Šķēle vai nu lai atgriežas politikā, lai viņš ir premjera kandidāts, vai arī aiziet no partijas. Tā nenotika. Šobrīd Šķēle ir uzņēmējs, kurš, kā visi domā, ļoti daudz ko ietekmē Tautas partijā, un šo to noteikti arī ietekmē. Bet ir arī citi konkurējoši uzņēmēji, un tie Andri Šķēli uztver kā biznesa cilvēku, kurš, izmantojot sakarus, ietekmi valsts un pašvaldību iestādēs, vulgāri sakot, "lēti pērk un dārgi pārdod", pie tam daudzreiz gūstot virsroku pār citiem. Tāpēc joprojām palieku pie sava: lai TP atgūtos, Šķēlem ir jāaiziet no partijas. Jā, viņam publikā ir dzelžaini atbalstītāji, taču to palicis ļoti maz. Toties visi, kas Šķēli nemīl, nemīluļos ieraksta arī Tautas partiju – un tādu ir ļoti daudz.”

Viņš atzīst, ka liela daļa biedru savulaik partijā iestājušies tieši Šķēles dēļ, un viņa autoritāte joprojām ir ļoti augsta. Tas esot viņa zināšanu dēļ, gan tāpēc, “ka viņš ir labākais premjers, kāds mums pagaidām bijis”.

Dz.Ābiķis uzskata, ka šobrīd latviešu vēlētājiem jāpiedāvā, kas pieņemams: jāveido vai nu jauna partija, vai jānostiprina esošā ar jauniem līderiem, kuri būtu rietumnieciski orientēti un baudītu sabiedrības uzticību. Uz jautājumu ar ko reāli varētu apvienoties TP, Dz.Ābiķis pauda uzskatu, ka diez vai kāds gribēs biedroties ar TP, jo tās bijušo līderi A.Kalvīti vaino uznākošajā krīzē. Pašiem jāmeklē spēcīgi līderi, kas tautas acīs nav sasmērējušies, mūsu plusi ir daudzi spēcīgi cilvēki novados, uzskata Dz.Ābiķis.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas