Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Āboltiņa: Vienotība atbalstīja nodokļu izmaiņas, lai nebūtu pārmetumu par valdības šūpošanu

Partija Vienotība otrdien Saeimas sēdē atbalstīja likumus par nodokļu politikas izmaiņām, lai nebūtu pārmetumu par valdības šūpošanu, žurnālistiem pauda šī politiskā spēka parlamenta frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa.

Vēl pirmdien koalīcijas sēdē politiskie spēki nebija panākuši vienošanos par atteikšanos no ieceres par sociālo minimālo iemaksu ieviešanu un mikrouzņēmumu nodokļa likmes palielināšanu. Arī komisiju sēdē Vienotības deputāti balsojumos par šīm izmaiņām atturējās.

Tomēr otrdien Saeimas sēdē teju visi frakcijas pārstāvji likumprojektus atbalstīja. Āboltiņa balsojumos nepiedalījās.

Pēc Saeimas sēdes politiķe norādīja, ka likumprojektiem tik un tā būtu vairākuma atbalsts, jo tos atbalstīja opozīcijas pārstāvji. Tomēr Vienotība nevēlējās raisīt jautājumus par valdības stabilitāti, tāpēc balsoja par šīm izmaiņām, viņa teica.

Kā ziņots, Saeima otrdien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus likumā Par valsts sociālo apdrošināšanu, paredzot atteikties no ieceres par minimālo sociālo iemaksu ieviešanu 2017.gadā.

Tāpat deputāti Saeimā galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) likumā, kas nosaka, ka turpmāk MUN likme būs 15%, tomēr uzņēmumiem ar apgrozījumu līdz 7000 eiro gadā tiks piemērota 12% MUN likme. Šāds izņēmums darbosies tikai 2017.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas