Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Āboltiņa saredz koalīciju no visām latviskajām partijām

Saeimas priekšsēdētāja un Vienotības vadītāja Solvita Āboltiņa uzskata, ka visas latviski centriskās partijas spētu vienoties labēji centriskā koalīcijā, kā arī aicina visas partijas politiskās konsultācijas atlikt līdz nākamajai nedēļai, kad būs pagājusi sēru nedēļa pēc traģēdijas Zolitūdē.

Āboltiņa trešdien pēc Vienotības frakcijas tikšanās ar premjeru Valdi Dombrovski, kurš paziņojis par savu demisiju, pauda, ka aicinās politiskās diskusijas atlikt līdz brīdim, kad būs apbērēti Zolitūdes traģēdijas upuri.

Politiķe pauda, ka kopš nelaimes lielveikalā Maxima situācija valstī ir eskalējusies un sabiedrība gaidīja, ka kāds uzņemsies politisko atbildību par notikušo. Tāpat šajā laikā bijis vērojams "politiskais futbols", Saeimas un Rīgas domes pārstāvjeim mēģinot celt savi politisko autoritāti.

"Katram jāizvērtē sava politiskā atbildība un tas, ko mēs katrs darām, kā risinām reālus darbus," teica Āboltiņa.

Viņa uzskata, ka iespējama maksimāli plaša labēji centriska koalīcija, kurā piedalītos visas latviešu partijas, kurās "sēdēt pie viena galda un strādāt". Āboltiņa koalīcijā neredz Saskaņas centru. Tomēr galīgā izvēle būs Valsts prezidenta rokās, viņa uzsvēra.

Jau vēstīts, ka Dombrovskis trešdien, 27.novembrī, pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu paziņoja par atkāpšanos no amata saistībā ar Zolitūdes traģēdiju.

Tāpat vēstīts, ka Dombrovska pārstāvētā partija Vienotība par sava līdera lēmumu nav bijusi informēta, taču šādu soli izprot.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas