Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 10. jūnijs
Malva, Anatols, Anatolijs

Āboltiņa: Zatleru uz otro termiņu var aicināt tikai tad, ja ir pārliecība par atbalstu Saeimā

Esošo Valsts prezidentu Valdi Zatleru aicināt kandidēšanai uz otro termiņu var tikai tad, ja ir pārliecība, ka viņam būs vismaz 51 deputāta balss, šodien preses konferencē izteicās Saeimas priekšsēdētāja un apvienības Vienotība priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Āboltiņa atzina, ka koalīcijā būs diskusijas par Zatlera iespējām kandidēt uz otro termiņu un ka Vienotības frakcijā Zatleru vērtējot pozitīvi.

Runājot par Zatlera līdzšinējo darbību, Āboltiņa norādīja, ka augsti vērtē viņa spēju četru gadu laikā pozitīvi mainīties, jo sākums nav bijis īpaši veiksmīgs. Saeimas priekšsēdētāja arī uzteica gan prezidenta spēju uzņemties atbildību un mazināt plaisu starp valdošo varu un sabiedrību pēc 13.janvāra notikumiem, gan viņa darbību, lai uzlabotu Latvijas attiecības ar Krieviju.

Āboltiņa vēlreiz pauda savu jau iepriekš izteikto uzskatu, ka Valsts prezidenta ievēlēšanai būtu nepieciešama vairāk nekā 51 balss Saeimā, jo tas atvieglotu viņa darbu gan iekšpolitikā, gan ārpolitikā.

Saeimas priekšsēdētāja informēja, ka prezidenta amata kandidāti ir jānosauc no šā gada 19.maija līdz 24.maijam, bet parlamenta prezidijam no 29.maija līdz 8.jūnijam jāsasauc Saeimas sēde šī jautājuma lemšanai.

Valsts prezidentam Zatleram prezidenta pilnvaru termiņš beigsies 2011.gada 7.jūlijā, un saskaņā ar Valsts prezidenta ievēlēšanas likumu Saeimas sēde prezidenta ievēlēšanai ir jāsasauc ne vēlāk kā 30 dienas pirms esošā prezidenta pilnvaru laika beigām. Tas nozīmē, ka prezidenta vēlēšanām paredzētā Saeimas sēde tiks sasaukta ne vēlāk kā 8.jūnijā.

Koalīcijā pirmās diskusijas par Valsts prezidenta amata kandidātiem paredzamas pēc divām nedēļām, vakar pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Premjers gan nemācēja teikt, vai par kādu kandidātu vienošanās varētu tikt panākta jau pirmajās diskusijās.

Dombrovskis atzina, ka pašreizējais prezidents Zatlers esot ļoti nopietns pretendents, tomēr ļoti svarīgi esot noskaidrot viņa paša viedokli, piebilstot, ka nav arī indikāciju, ka Zatlers nebūtu ar mieru pretendēt uz otru termiņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas