Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -1 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna
Āboltiņa: "Bezprecedenta gadījums, kā Vienotībai beigt savu eksistenci"

Āboltiņu izslēdz no Vienotības; Ašeradens neatstās ekonomikas ministra amatu

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (Vienotība) tomēr paliks amatā, lai arī grasījās partijas Vienotība vadītāja pienākumiem par labu ministra amatu atstāt, viņš pirmdien pavēstīja pēc Vienotības valdes sēdes.

Vienlaikus valde nobalsojusi par Vienotības iepriekšējās vadītājas un frakcijas līdzšinējās vadītājas Solvitas Āboltiņas izslēgšanu no partijas. Tas saistāms ar "partijas iekšējās disciplīnas neievērošanu, apzinātu partijas valdes autoritātes graušanu un piedalīšanos aizkulišu sarunās ar mērķi diskreditēt ekonomikas ministra izraudzīšanās procesu", turklāt Āboltiņa publiski komentējusi iespējamos kandidātus uz ekonomikas ministra amatu, lai arī to bija uzticēts veikt tikai Ašeradenam, viņš skaidroja.

"Uzskatu, ka šobrīd ekonomikas ministra izvirzīšanas process, pateicoties aizmuguriskām sarunām, ir diskreditēts un jauna ministra nominācija kompromitētu jebkuru kandidātu, tādēļ šobrīd valde aicināja mani turpināt darbu ekonomikas ministra amatā," skaidrojis Ašeradens.

Savukārt Āboltiņa portālam Diena.lv teica, ka tas ir "bezprecedenta gadījums, kā Vienotībai beigt savu eksistenci". Līdz brīdim, kad viņa noliks Saeimas deputātes mandātu, lai atgrieztos darbā Ārlietu ministrijā, Āboltiņa turpinās strādā Vienotības frakcijā. Āboltiņa arī sacīja, ka "partijā demokrātija sit augstu vilni," jo lēmums ir pieņemts, viņai neesot klāt.

Partijas līderis Ašeradens gan informēja, ka bija aicinājis Āboltiņu uz valdes sēdi un šis jautājums bijis iekļauts tās darba kārtībā. Savukārt Āboltiņa jau piektdien piedāvājusi valdes priekšsēdim valdes sēdē pieaicināt arī frakcijas deputātus, ņemot vērā, ka tajā bija plānots izraudzīties nākamo ekonomikas ministru.

"Jaunā valde visu laiku mocījās ar manu ēnu, līdz beidzot atrada veidu, kā no tās atbrīvoties. Es vēlu visiem veiksmi," portālam Diena.lv piebilda Āboltiņa.

"Pastāvīga pretstāvēšana partijas valdes lēmumiem nav pieņamama. Vienotības valde nepārprotami lēma, ka par ekonomikas ministra amata kandidātiem publiski komunicē tikai partijas vadītājs. Kandidātu uzrunāšana, konsultācijas ar koalīcijas partneriem un valdes locekļiem par iespējami labāko kandidātu tika deleģētas vienīgi valdes priekšsēdētājam. Solvita Āboltiņa ir rīkojusies tieši pretēji, un es uzskatu, ka valdes lēmumu ignorēšana un individuālas aktivitātes publiskajā telpā ir vērtējamas kā apzināta partijas jaunās valdes autoritātes graušana un kaitniecība partijas tēlam kopumā," turpinājis Ašeradens.

Partijas valde uzskata, ka līdzšinējā frakcijas vadītāja Āboltiņa apzināti pretnosatatījusi frakciju valdei, faktiski aicinot torpedēt labākā kandidāta virzīšanu ekonomikas ministra amatam. Valdes ieskatā, līdzšinējā frakcijas vadītāja ir atkārtoti veicinājusi domstarpības starp Saeimas deputātiem un partijas valdi, kas nav pieļaujami, īpaši situācijā, kad partijas saliedēts un koleģiāls darbs visās tās biedru pārstāvētajās institūcijās ir izšķirīgs partijas autoritātes atjaunošanai sabiedrībā.

Līdz ar Āboltiņas izslēgšanu no partijas bija jālemj par citu Vienotības Saeimas frakcijas vadītāju - valde šim amatam rekomendējusi Hosama Abu Meri kandidatūru. Viņš pats aģentūrai LETA uzsvēris, ka parlamentāriešiem vēl būs jādiskutē par šo jautājumu un kopīgi jāpieņem lēmums.

Abu Meri sākotnēji tieši neatbildēja uz jautājumu par to, vai ir gatavs uzņemties šos pienākumus, skaidrojot, ka frakcijai vēl būs jālemj par priekšsēdētāju. Tomēr viņš uzsvēra, ka būtu gatavs uzņemties šos pienākumus, ņemot vērā Vienotības valdes lēmumu.

(papildināts ar Abu Meri teikto pēdējās divās rindkopās)

Top komentāri

Āboltiņu
Ā
vajadzēja izslēgt jau sen. Tad "Vienotība" nebūtu tik smagā situācijā.
izmeta pa durviim
i
bet publika vél nebùs beigusi aplaudét, kad intrigante ieràpsies pa logu atpakalj - pie vél treknàkas bljodas
Janis
J
Laba zinja par Aaboltinju. Tak gribeeja par premjeru...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas