Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Āboltiņu Kurzemē aiz borta atstājušais Junkurs kopš vēlēšanām Saeimā nav redzēts

11.Saeimas deputāts Jānis Junkurs (Vienotība), kurš nupat 12.Saeimas vēlēšanās Kurzemes vēlēšanu apgabalā izkonkurēja Saeimas priekšsēdētāju un savu partijas biedri Solvitu Āboltiņu, liedzot viņai iekļūt jaunajā sasaukumā, jau kopš vēlēšanām neatbild uz kolēģu un žurnālistu telefona zvaniem un īsziņām.

Junkurs, pateicoties ar partiju nesaskaņotai priekšvēlēšanu kampaņai, Kurzemē pārtrumpoja Āboltiņu, vēsta LNT ziņas. Kopš tā laika viņš Saeimā nav redzēts un skaidrības, kas noticis ar deputātu un kad viņš varētu atgriezties darbā, nav arī viņa Vienotības kolēģiem.

"Junkura kungs nav bijis tāds aktīvs partijas biedrs visu šo laiku, un tieši šā iemesla dēļ mums viņa personīgā telefona numura nemaz nav," atzīst Vienotības ģenerālsekretārs Artis Kampars. Lūdzot partijas konsultantus sazināties ar Junkuru, atklājies, ka viņam ir nopietnas veselības problēmas. Deputāts šobrīd ārstējoties mājās, bet nav zināms, kad viņš varētu atgriezties darbā. Sazināties ar Junkuru neizdodas arī LNT ziņām - deputāts telefona klausuli neceļ.

Kampars taisnojas, ka šī partijā nav ierasta prakse un pieļauj, ka Junkura slimība nav tik nopietna, lai ilgtu mēnešiem: "Tas nav normāli, ka mums ar partijas biedru nav šāda kontakta, bet situācija ir tāda, ka pavasarī iestājoties partijā, viņš nav bijis aktīvs[..]" Vienlaikus Kampars nešaubās, ka Junkurs pildīs 12.Saeimas deputāta pienākumus.

Pagaidām Junkurs lūdzis sev piešķirt bezalgas atvaļinājumu vienai Saeimas sēdei, bet par otras kavēšanu attaisnojošu dokumentu, piemēram, slimības lapu, viņš var iesniegt vēlāk. Saeimas Juridiskā biroja jurists Edgars Pastars norāda, ka par katru neattaisnoti kavētu sēdi deputātiem atvelk 20% no atalgojuma.

Labāk informēti esot viņa bijušie kolēģi no tā sauktās Olšteina grupas, kuriem izdevies sazināties ar sasirgušo Junkuru. Viņš varētu būt ierindā jau nākamnedēļ. Tikmēr Saeimas kuluāros klīstot dažādas versijas, kāda slimība deputātu piemeklējusi - no angīnas līdz pat depresijai.

Šobrīd 30 gadus vecais Junkurs, 12.Saeimas vēlēšanās Kurzemē startējot ar 10.numuru, ieguva 2104 plusus un tikai 1371 svītrojumu, kas viņam ļāva pakāpties uz 2.vietu Vienotības listē un pārliecinoši iekļūt arī parlamenta jaunā sasaukuma sastāvā.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas