Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

ACULIECINIEKA FOTO: Konflikts Ventbunkerā

Pēc otrdien Ventspils tranzīta biznesa uzņēmuma Ventbunkers birojā Ventspilī notikušā Valsts policijas un apsardzes konflikta četri uzņēmuma apsargi nonākuši slimnīcā, aģentūrai _LETA _trešdien stāsta Oļega Stepanova pārstāvis Aleksandrs Niklass. Viņš atzina, ka apsargi esot tikuši sisti, viens guvis smadzeņu satricinājumu, citam salauzts žoklis. Sākts kriminālprocess par noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā.

Pēc Niklasa teiktā, policijas darbinieki uzņēmumu pametuši vēlā naktī. "Valsts policija nav sniegusi nekādu paskaidrojumu, ko viņi tur darīja," apgalvoja Niklass, norādot, ka uzņēmuma vadība un akcionāri prasa Iekšlietu ministrijai nekavējoši izmeklēt to lietu.

Savukārt portāls Ventasbalss.lv vēsta, ka informācija par Ventbunkera apsargu veselības stāvokli ir pretrunīga. Slimnīcas galvenais ārsts Valts Rauhvargers aģentūrai LETA saka, ka vakar slimnīcā nav stacionēti pacienti ar šādām traumām.

Ārsts nevarēja pateikt, vai stacionārā ir ievietoti Ventbunkera apsargi ar citām traumām, jo viņa rīcībā nav ziņas par pacientu darba vietām. Pilnībā slimnīcas galvenais ārsts neizslēdz iespēju, ka kāds no Ventbunkera apsargiem varētu būt vērsies traumpunktā.

Ventbunkers ir viens no ietekmīgākajiem Ventspils tranzīta uzņēmumiem, par kura pārvaldi patlaban notiek cīņas starp tā sauktajiem Ventspils mēra Aivara Lemberga oponentiem (viņu vidū ir uzņēmēji O.Stepanovs un Olafs Berķis) un savulaik A.Lembergam lojālo Šveices advokātu Rūdolfu Meroni. Abas puses, kuras pēdējos gados bija sadarbojušās, tagad jau vairākus mēnešus ir saķildojušās. R.Meroni uzskata, ka Ventbunkera valdē jāatrodas viņa ieceltiem pārstāvjiem, savukārt A.Lemberga oponenti domā, ka uzņēmuma valde ir viņu pārstāvju kontrolē. Līdz brīdim, kamēr notika bruņota ielaušanās, Ventbunkera birojā atradās uzņēmuma valde, kas pārstāv tā sauktos A.Lemberga oponentus.

Jau ziņots, ka vakar bruņoti Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāvji kopā ar trim privātpersonām ieradās uzņēmuma birojā Ventspilī, Sanatorijas ielā, un īstenoja ielaušanos.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse informēja, ka policija veikusi "sankcionētu pārbaudi pamatojoties uz iepriekš saņemtu iesniegumu”. Uzņēmuma teritorijā esošās personas vairākkārt neesot pakļāvušās policijas darbinieku likumīgajām prasībām, tāpēc policija pieņēmusi lēmumu veikt brīdinājuma šāvienu, stāstīja Knīse.

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) uz Ventspili vakar nosūtīja Valsts policijas Iekšējā drošības biroja pārstāvjus, lai noskaidrotu, kas ir noticis un kas pieņēmis lēmumus par policijas piedalīšanos. Tāpat L.Mūrniece lūgusi Drošības policiju noskaidrot situāciju un sniegt viņai ziņojumu. Ministre uzskata, ka “policijai nebūtu jāiejaucas kādu konkrētu grupējumu ekonomisko strīdu risināšanā”.

Valsts policijas (VP) vadība nekomentēs policistu rīcību līdz brīdim, kad tiks saņemts Iekšlietu ministrijas Iekšējās drošības biroja par notikušo sāktās pārbaudes rezultāti, Dienai sacīja VP pārstāve Linda Neimane-Zobena. Noteiktais pārbaudes un atzinuma sniegšanas termiņš ir 30 dienas, taču šo termiņu var arī pagarināt, teica VP pārstāve.

Taču ņemot vērā publiskajā telpā izskanējušo informāciju par incidentā cietušajiem un policistu nodarītajiem miesas bojājumiem, VP Iekšējās drošības dienests ir sācis arī kriminālprocesu par noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā, sacīja VP pārstāve.

(papildināta ar pēdējām 2 rindkopām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas