Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Ādažu dome noraida FM apsūdzības līdzekļu izšķērdēšanā

Ādažu dome noraida Finanšu ministrijas (FM) pārmetumus veikto darījumu slēpšanā, atturoties arī minēt, kādos tieši pārkāpumos pašvaldība vainota. FM konkrētos novadam inkriminētos pārkāpumus plāno publiskot pēcpusdienā.

"Mēs neesam slēpuši nevienu dokumentu, mums ir stabilizācijas plāna uzraugu pozitīvs atzinums, kurā nekas tāds netiek minēts," pirmdien žurnālistiem paziņoja Ādažu novada domes Attīstības un informācijas daļas vadītāja Kristīne Žukovska.

"Mūsu atzinumi liecina, ka neesam uzņēmušies neatļautas saistības, visi līdzekļi tika tērēti infrastruktūras un izglītības attīstībā, mums ir visi līgumi, kurus jebkurā brīdī varam uzrādīt," apgalvoja arī Ādažu novada domes priekšsēdētājs Normunds Breidaks.

"Kad uzzinājām, ka mums tiek izvirzīti šādi pārmetumi, mēs sazinājāmies ar stabilizācijas plāna uzraudzi, lai iepazītos tuvāk ar mums izvirzītajiem pārmetumiem, bet viņa nav atbildējusi," piebilda K.Žukovska. Viņa uzskata, ka tas ir tikai komunikācijas trūkuma dēļ radies pārpratums, jo pašvaldībai neesot nekā slēpjama.

Vienlaikus gan pašvaldības pārstāve teica: "Mēs veicām remontu vienā no Ādažu ielām, tas sanāca lētāk, un mēs nolēmām naudu ieguldīt vēl vienā infrastruktūras projektā, bet neuzrakstījām iesniegumu FM par atlikušās naudas iztērēšanu."

FM iepriekš vainoja Ādažu novada domi, ka tā uzņēmusies ilgtermiņa saistības, kuras pašvaldības nedrīkst veikt. Saskaņā ar likumu ilgtermiņa saistības nozīmē tādas, kas ilgst vairāk nekā 12 mēnešu. Patlaban likumā noteikts, ka pašvaldības šādas saistības uzņemties nedrīkst.

Ādažu novada pašvaldībai 2010.gada 29.oktobrī tika sākts finanšu stabilizācijas process, un pērn decembrī tā saņēma finanšu stabilizācijas aizdevumu 681 000 latu apmērā, lai atmaksātu valsts budžetā aizņēmuma daļu, ko iepriekšējos gados nebija izmantojusi atbilstoši aizdevuma līgumos norādītajam mērķim. Pašlaik Ādažu novada pašvaldība ir iesniegusi FM pieprasījumu, lai saņemtu nākamo finanšu stabilizācijas aizņēmuma daļu, kas paredzēta uzkrāto kreditoru saistību samaksai. Domes papildu pieprasījums ir 470 000 latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas