Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Aicina svētku uguņošanas laikā sargāt dzīvniekus

Speciālisti atgādina un lūdz visiem suņu saimniekiem ievest  svētku laikā mīluļus ierobežotās telpās, no kuriem viņi nevar izlauzties. Tāpat iedzīvotāji tiek aicināti neņemt līdzi dzīvniekus uz publiskiem pasākumiem.
Katru gadu 31.decembra naktī svētku salūtu laikā no mājām un saimniekiem pazūd simtiem suņu. Izbijušies no uguņošanas blīkšķiem, dzīvnieki bēg paniskās bailēs, bet, kad izbīlis pierimis, vairs nespēj atrast mājupceļu. 
“Laikus pievienojiet savu suņu kaklasiksnām piekariņu ar dzīvnieka dzīvesvietas koordinātēm! Nepaļaujieties maldinošajai iedomai: mans suns līdz šim nav baidījies no salūtu trokšņiem, nekas nenotiks arī šoreiz. Kāda noklīdusi petarde var trāpīt sunim, nokrist viņa tuvumā, kāda salūta blīkšķis var noskanēt pārlieku skaļi un suns pārbijies bēgs,” stāsta dzīvnieku patversmes “Ulubele” pārstāve Kristīne Timpare. 

Ja nu tomēr dzīvnieks pazudis, vai ir atrasts kāds pārbijies suns, lūgums sazināties ar vairākām dzīvesvietas tuvumā esošajām dzīvnieku patversmēm, izvietojot arī informāciju internetā un lūdzot palīdzību plašsaziņas līdzekļiem. “Pieredze liecina, ka zaudētājiem un atradējiem laicīgi daloties ar šo informāciju, daudzi bēgļi dažu stundu laikā atgriežas savu māju drošībā,” skaidro K. Timpare. 

Svētku laikā pazudušie suņi saimniekiem aktīvi ir jāmeklē ne tikai pāris dienas pēc pazušanas, bet vismaz mēnesi. No saimniekiem pamucis dzīvnieks pirmās dienas izbīlī var baidīties no saskarsmes ar svešiem cilvēkiem un slēpties. Tikai izsalkums un bezspēks pēc nedēļas, divām, pat trim sunim var likt palīdzību meklēt pie cilvēkiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas