Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Aizdomās par zēnu izmantošanu aizturētā Lēvalda advokāts: mācītāju cenšas iegāzt

Aizdomās par nepilngadīgu zēnu seksuālu izmantošanu aizturētā mācītāja Agra Pāvila Lēvalda draugi, luterāņu mācītāji, viņam atraduši advokātu, viņi netic, ka A.Lēvalds būtu vainīgs. Advokāts Juris Močuļskis kategoriski noliedz pret A.Lēvaldu izvirzītās aizdomas, uzskatot, ka mācītāju cenšas iegāzt "kāda no ganāmpulka avīm", pirmdien vēsta laikraksts Diena.

Ar šo avi viņš domā konkrētu personu - arī šajā lietā aizturēto Bērnu slimnīcas sargu Oskaru Štameru, mācītāja paziņu, kurš regulāri viņu apciemojis. A.Lēvalds esot uzzinājis par O.Štamera seksuālajām attiecībām ar nepilngadīgajiem, taču to ļoti nosodījis, licis izbeigt, un 2009. ada pavasarī esot centies informēt policiju, apgalvo advokāts.

Tiesa, policija jau par deviņām epizodēm, kurās figurē O.Štamers un A.Lēvalds, uzskatot, ka tās ir pierādītas, materiālus nosūtījušas uz prokuratūru, norāda laikraksts. Mācītājs advokātam arī apgalvojis, ka nepazīst vēl vienu aizturēto - kādu iepriekš tiesātu 36 gadus vecu bezdarbnieku. Diena vēsta, ka viņa lieta izdalīta atsevišķi.

Diena aptaujājusi vairākus cilvēkus mācītāja kādreizējās darba un dzīves vietās. Pēc laikraksta vēstītā, būtiski viņa dzīve mainījās pēc tam, kad 2004.gada martā Liepājas un Kurzemes bīskaps Vilhelms Lapelis izsaucis viņu un pateicis: "Par tevi ir nelabas ziņas." Pēc "padzīšanas" no katoļu baznīcas A.Lēvalds daudziem sūdzējies par lielām naudas grūtībām, bet bijušajām draudzes loceklēm pat lūdzis sūtīt burciņas ar siltu ēdienu.

Sākumā A.Lēvalds centies nedaudz piepelnīties ar tulkojumiem, tad sācis Rīgā strādāt par stāvlaukuma sargu. Ik pēc nedēļas, divām atgriezās mājās Kurmālē. Sākumā lauku namiņā A.Lēvalds dzīvojis diezgan mierīgi, taču kaimiņi drīz pamanīja, ka pie viņa brauc arvien vairāk mašīnu. Vienreiz kaimiņiene pamanījusi, ka pie A.Lēvalda mājām mašīnā aizmugurējā sēdeklī sēž nepilngadīgi puikas, bet reiz kaimiņi dzirdējuši no A.Lēvalda mājas puses bērna kliedzienu. Tas izklausījies pēc sāpju kliedziena. "Bija piebraukusi mašīna. Tas bērns no tālienes izskatījās mazs - mazāks par desmit gadiem. Šausmīgi kliedza un skrēja, un viens lielais skrēja pakaļ. Bet tas nebija Agris, jo viņu es pēc auguma būtu pazinusi," atceras kaimiņiene Mārīte.

Kaimiņiene Ilona savukārt manījusi, ka pie A.Lēvalda braukuši divi jaunieši ar riteni, kas, viņasprāt, nebija pilngadīgi.

Laikraksts arī vēsta, ka A.Lēvalds algojis puišus saimnieciskiem darbiem. Viens no palīgiem atminas, ka viņš pamanījis mācītājā it kā homoseksuālas tieksmes, jo viņš centies pieskarties puiša rokām un kājām. Kad devis Jānim naudu, pasniedzis to maigi, ar glāstiem, reiz pat aicinājis nākt dzīvot pie sevis.

Kurmāles viesu nama dārzniece Sidija savukārt atceras, ka A.Lēvalds viesu namā teju caurām dienām sēdējis pie datora. "Kā ēst viņam datoru vajadzēja. Man vēl nezin kāpēc mācīja - ja tu gribi, lai neviens neuzzina, ko tu datorā dari, parādīšu, kā var izdzēst," viņa atceras. A.Lēvalds stāstījis, ka viņš strādājot - tulkojot.

Visu Lauras Dzērves un Ilonas Skorobogatovas rakstu "Reiz mācītājs puisim lūdza parādīt kājiņas" lasiet pirmdienas Dienā un sadaļā Šodien laikrakstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas