Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

AM: Spēcīgas pašvaldības spēs labāk sagatavoties dažāda veida krīžu pārvarēšanai

Vērtējot administratīvi teritoriālās reformas (ATR) ietekmi uz visaptverošo valsts aizsardzības sistēmu, Aizsardzības ministrija (AM) portālam Diena.lv uzsvēra, ka "spēcīgas pašvaldības spēj labāk sagatavoties dažāda veida krīžu pārvarēšanai un iesaistīties pasākumu un mācību organizēšanā, kuru mērķis ir paaugstināt to noturīgumu krīzes situācijās".

Tāpat AM atzīmē, ka, ja administratīvi teritoriālās reformas rezultātā tiktu konsolidēti pašvaldību resursi, tas Nacionālo bruņoto spēku vienībām un to komandieriem atvieglotu savstarpējās koordinācijas un komunikācijas procesus veicamo uzdevumu izpildei.

Latvijas politikas dienas kārtībā jau ilgu laiku tiek diskutēts par ATR. Reforma iezīmē ne tikai teritoriālo vienību pārzīmēšanu, bet arī būtiskas izmaiņas daudzos un dažādos sektoros. Kā informē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM), tad reforma tikai uzlabos pašvaldību iesaisti ar visaptverošo valsts aizsardzības sistēmu saistītos pasākumus, norādot, ka pašvaldību centralizācija atvieglotu šo procesu.

Vērtējot ATR ietekmi uz iekšlietu dienestu – Valsts policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Valsts robežsardzes – darbību, Iekšlietu ministrija norāda, ka rūpīgi seko ATR gaitai un, veicot iekšlietu sistēmas nozares iestāžu reformas, tiks ņemti vērā ATR principi.

Kā ziņots, tad līdz 2021. gadam paredzēts 119 Latvijas pašvaldību vietā izveidot 36 pašvaldības. Daļa pašvaldību ir gatavas pārsūdzēt šo VARAM ministra Jura Pūces (A/P) ieceri Satversmes tiesā. 

 

Top komentāri

atkal
a
raksta muļķības: Lai pašvaldības būtu paties spēcīgas, to lielums nav no svara: No svara ir pašvaldību darbinieku un deputātu vēlme strādāt ne savas kabatas, bet vēlētāju labā....TĀ kā patlaban tādas vēlmes nav, tad reforma neko nespēs mainīt.
Jadviga
J
Problēma pašvaldību (tsk. valsts pārvaldes) būtībā = Saimnieku nav, ir tikai budžeta pārdalītāji. Un izmērs pašvaldībai, bez nozīmes = visas krīzes iznes tauta. Bet valsti un pašvaldības vada NABAGI, kam NEKAD NEPIETIEK.
Tieši otrādi
T
Sasteigtā un nepārdomātā pašvaldību apvienošana sekmēs tikai iedzīvotāju aizplūšanu uz pilsētām.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas