Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Arktikas iespējas un stratēģija

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Stulbums
S
Cilvēces kārtējais stulbums.... Ja Arktika izkusīs, tad pasaulē notiks milzīgas klimatiskas, ģeogrāfiskas un demogrāfiskas izmaiņas. Daļa Eiropas vispār būs zem ūdens. Bet tas jau nekas, galvenais jau sadalīt resursus, kas ir zem Arktikas.
haralds
h
kopu cūka nebarojas.
ir OK
i
Vispār jau es līdz šim biju pārliecināts, ka naftu (nafig Latvijai nafta) un naftas produktus tirgo biržās (un te nu var izvēlēties no sirds patikas)...
*****
*
ekonomikas profesorei un eirodeputātei tas rakstelis tāds pašvaks - viduvēja vidsskolnieka līmenī
Olina
O
Nu sausmas, ka Latvijas valsti arpus tas robezam parstav tada veca un stulba babiete.
sql
s
Pēc manas saprašanas konflikts nozīmē konfrontāciju. Kaut kā netiku manījis, ka Krievijai pēdējos 40 gadus būtu bijusi plēšanās ar Norvēģiju robežas dēļ. Varbūt tomēr tās bija tikai domstarpības?
plikumdancis
p
kā jau students - jautājums ir... jautājums ir... kāds bija jautājums? :) Latvjia ir itin tuvu Arktikai - katrā ziņā tuvāk kā Lietuva vai Polija, tad jau arī Latviju tas varētu interesēt :))
Sarkasms
S
Nu vispār jau tur varētu runāt vēl daudz un dikti, bet vai varētu iekļauties vietā, ko iešķiebj laikraksts, lai ne tikai ilustrētu vispārējo situāciju, bet arī pieslēgtos detaļām saistībā ar pārējiem jautājumiem? Neviens tak neliedz lūgt laikrakstam turpinājumu tēmas apskatam - arī no kāda cita speciālista, ja kādam te neliekas, ka ekonomikas profesors varētu būt pietiekami kompetents, lai izteiktos par šo jautājumu...
Politpesimists
P
Autore - ekonomikas profesore un ilggadējā eirodeputāte varēja uzrakstīt spēcīgāk. Būtu bijis interesanti vairāk uzzināt, kā savas robežas Arktikā uzskata Krievija, kā pamato Putins ieroču un kara tehnikas modernizācijas nepieciešamību Krievijā (jāaizsargājot Arktikas bagātības, kuras par vismaz 30% piederot Krievijai), jocīgi skan perspektīva no Grenlandes mums importēt energoresursus, par pirātiem vispār jāsmejas kaķiem. Tak pirāti jau ir tepat Baltijas jūrā! Pat esot "mūsu" ļaudis. Ceru, nelūgsim Krieviju notiesātos pirātus soda izciešanai izdot Latvijai. Starp citu, izskatās, ar pirātiem efektīvi sāk cīnīties tā pati Krievija - pa kluso, neļaujot sazināties ar ārpasauli, vienkārši nogremdē kuģīšus ar visiem pirātiem. Šoreiz gan informācija par pirātu kuģīša nogremdēšanu noplūda, bet turpmāk nenoplūdīs.
students
s
Jā, profesore Ukrainas un Arktikas jautājumos ir izglītojusies, bet kā ar Latvijas valsti interesējošiem?
Daugavas kanāla racēji
D
paziņo, ka raks arī kanālu uz Arktiku, pa kuru naftas straumē pludinās ekoloģiski tīrus ledus gabalus, sauktus par aisbergiem, uz Latviju un tālāk uz Rietumeiropu. Akcijas par 5 Ls gabalā joprojām var nopirkt Daugavas kanāla racēju biedrībā. Nezin tikai, vai ledus turas virs naftas?
sabo
s
Inese, kādi te bazari par resursiem, nāk 2012.gads, būs polu maiņa un tā Arktika , Antarktida var izrādīties kaut kur Latgalē pie Dubnas!
Ferda
F
Atradusies baiga stratege? Smieklis nak par tadu.
gāzi ostījis
g
pasaules platība ir apmēram 510milj kvadrātkilometri, 30milj arktikas ir akurāt sestā daļa :) Vaidere cenšas izlikties dikti gudra, bet bieži sanāk citādi...
šņaga
š
Pēc notikumiem Meksikas līcī iegūt naftu Arktikā vajadzētu pilnībā aizliegt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas