Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Atbalsta līgumu ar "Parex" konsultantu "Nomura"; par pārdošanu varētu lemt marta beigās

Valdība otrdien atbalstījusi Privatizācijas aģentūras (PA) sagatavoto līgumu ar starptautisko finanšu konsultantu Nomura. Līdz ar to varēs tikt pārjaunots ar _Nomura _pērn martā noslēgtais līgums par konsultācijām bankas pārdošanā. Aktualizētais līgums paredzēs arī to, ka _Nomura _sniedz konsultācijas par _Parex _restrukturizāciju jeb tā saukto sadalīšanu, pēc valdības sēdes informēja Finanšu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Bičevkis.

Viņš arī solīja: gan jaunais līgums, gan informācija par Nomura sniegto pakalpojumu cenu būs publiski pieejama, tiklīdz notiks oficiāla līguma parakstīšana. Sagaidāms, ka tas varētu būt šonedēļ vai, vēlākais, nākamnedēļ, prognozēja M.Bičevskis. Noprotams, ka līgumā paredzēta nedaudz augstāka samaksa par kompānijas konsultāciju pakalpojumiem. Martā noslēgtais līgums paredzēja, ka konsultants ik mēnesi saņem 60 000 eiro, kā arī tiek atmaksāti ar komandējumiem u.tml. izdevumiem saistīti tēriņi. Līgumu ar Nomura PA apturēja septembra beigās, kad sākās diskusijas par konsultanta nomaiņu.

Valdība otrdien nosprauda arī jaunus termiņus, paredzot, ka februārī Ministru kabinets (MK) lems par Parex restrukturizācijas plānu, kas paredzēs bankas sadalīšanu t.s. labajā un sliktajā bankā, bet marta beigās – par priekšlikumiem bankas pārdošanai. Iepriekš pērnā gada nogalē valdība bija lēmusi, ka restrukturizācijas plāns MK jāiesniedz līdz 31.decembrim, tagad šie termiņi pārcelti. Kā skaidroja M.Bičevskis, tas saistīts ar to, ka neizdevās pārslēgt līgumu ar Nomura. Jaunajās vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem noteikts, ka restrukturizācijas plāns valdībai jāapstiprina, vēlākais, līdz martam.

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) uzsvēra, ka jautājums par Parex banku ir tas, ar kuru valdībai ir jāvirzās uz priekšu un ka tālākie termiņi ir pietiekoši saspringti. Runājot par to, vai līdz vēlēšanām varētu notikt bankas pārdošana, premjers teica, ka viņš negribētu, lai šis svarīgais jautājums vispār tiek saistīts ar vēlēšanām. Iepriekš pausts, ka bankas pārdošana varētu notikt neilgi pēc restrukturizācijas.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas