Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Atsauc dublējošo lēmumprojektu par finansējumu sabiedriskajam medijam

Saeima šodien vairs nevarēja lemt par opozīcijas partijas Saskaņa lēmumprojektu par finansējuma piešķiršanu sabiedriskajam medijam, jo deputāte Regīna Ločmele-Luņova nolēma atsaukt savu parakstu zem ierosinājuma.

Lēmumprojekts paredzēja finansējuma piešķiršanu Latvijas Radio 4 (LR4) un sabiedrisko mediju portāla lsm.lv angļu un krievu valodas versijas darbības nodrošināšanai, taču šajā jautājumā koalīcija jau ir radusi savu risinājumu nepieciešamās naudas novirzīšanai.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) iepriekš pavēstīja, ka koalīcija jau ir atradusi risinājumu, lai turpinātu LR4 un lsm.lv angļu un krievu valodas versiju darbību.

Kā ziņots, sabiedriskie mediji un to kapitāldaļu turētāji iepriekš cēla trauksmi par iespējamu LR4 un portāla lsm.lv angļu un krievu valodas versiju darbības pārtraukšanu finansējuma trūkuma dēļ.

Kā Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā pastāstīja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes loceklis Ivars Āboliņš, valdības sēdē saņemti signāli par to, ka 2019.gadā varētu netikt rasti līdzekļi programmai "Nacionālās identitātes, pilsoniskās sabiedrības un integrācijas politikas īstenošanas plāns", kurā iekļauti līdzekļi arī minēto sabiedrisko mediju platformu darbībai.

Līdzekļi Latvijas Radio 4 un lsm.lv svešvalodu versijām jau vairākus gadus tikuši piešķirti no šīs programmas, kas gan nav iekļauta budžeta bāzē. Šogad Latvijas Radio 4 darbības nodrošināšanai nepieciešami aptuveni 191 000 eiro, lsm.lv angļu un krievu valodas versijām - 121 000 eiro. Līdztekus šiem medijiem darbības pārtraukšana varētu skart arī Latgales mediju programmas, kas arī tiek finansētas no šī plāna programmas - tām nepieciešams 71 000 eiro gadā.

Āboliņš skaidroja, ja līdzekļi netiks piešķirti, var rasties risks slēgt Latvijas Radio 4 un lsm.lv krievu un angļu valodas versiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas