Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Atzīst par likumīgu Dombrovska rīcību saistībā ar KNAB

Ģenerālprokuratūra atzinusi par likumīgu Ministru prezidenta Valda Dombrovska ("Vienotība") rīcību, atceļot Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Normunda Vilnīša apstiprināto biroja reformu, kurā ietilpa reģionālās grupas izveide.Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamentā ir izskatīts KNAB priekšnieka iesniegums ar lūgumu skaidrot un izvērtēt premjera rīcības tiesiskumu un likumību, atceļot viņa 2010.

gada 1.aprīļa rīkojumu, ar kuru stājās spēkā grozījumi KNAB reglamentā. Ministru prezidenta rīcība atzīta par likumīgu un pamatotu, aģentūrai BNS pavēstīja prokuratūras pārstāvis Andrejs Vasks.Jau ziņots - lai nodrošinātu KNAB rīcības tiesiskumu un likumību, Vilnītis janvāra beigās lūdza Ģenerālprokuratūru izskaidrot un izvērtēt premjera rīcību, šogad janvārī izdodot rezolūciju. Vilnītis lūdza izvērtēt premjera rīcības tiesiskumu un likumību un uzskatīt, ka līdz iesnieguma pārbaudes un skaidrojuma saņemšanai KNAB priekšnieka pērnā gada aprīļa rīkojums par grozījumiem KNAB reglamentā ir spēkā esošs.Ministru prezidents 12.janvāra rezolūcijā norādīja, ka atceļ KNAB priekšnieka pērnā gada aprīļa rīkojumu par grozījumiem reglamentā kā prettiesisku lēmumu.Iesniegumā Ģenerālprokuratūrai KNAB priekšnieks vērsa uzmanību uz to, ka no Ministru kabineta noteikumos iekļautajām normām nepārprotami redzams, ka rezolūcija ir dokuments, ar kuru tiek dots uzdevums amatpersonai.Pretēji Ministru kabineta Kārtības rullī noteiktajam premjera 12.janvāra rezolūcija nesatur nekādu uzdevumu KNAB priekšniekam, bet vērsta uz prettiesisku mērķi atcelt KNAB priekšnieka likumīgu rīkojumu kā prettiesisku lēmumu.Iesniegumā atgādināts, ka saskaņā ar likumu KNAB reglamenta grozījumu projekts pērn tika nosūtīts saskaņošanai Ministru prezidentam. Likums noteic, ka projekts uzskatāms par saskaņotu arī tad, ja mēneša laikā no tā nosūtīšanas dienas nav saņemti rakstveida iebildumi. Likumā noteiktajā termiņā rakstveida iebildumi netika saņemti, un tie uzskatāmi par saskaņotiem un spēkā esošiem no pērnā gada 1.aprīļa.KNAB priekšnieks vērsa uzmanību uz to, ka likums neparedz likumīgā spēkā stājušos iekšējo normatīvo aktu pēcpārbaudi. Turklāt premjera janvāra rezolūcija pretēji likumā noteiktam regulējumam nesaturēja lēmuma tiesisko apstākļu motivējumu par atceļamā akta prettiesiskumu, kas nerada pārliecību par lēmuma tiesiskumu, likumību un objektivitāti.Jau vēstīts, ka konflikts KNAB pērn novembrī uzjundījis ar jaunu sparu. KNAB darbinieki ar vairākām vēstulēm vērsušies pie premjera par KNAB vadītāja Normunda Vilnīša rīcību, informēta arī Ģenerālprokuratūra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas