Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Augstāko izglītību pieprasa pat sētniekam

Darba sludinājums, kur dzīvokļu īpašnieku biedrība _Palmu - 6 _meklēja sētnieku ar augstāko tehnisko izglītību, norāda vien uz tendenci darba tirgū, kad darba devēji izvirza augstas, pat pārspīlētas prasības. Laikraksts _Latvijas Avīze _noskaidrojis, ka minētajā gadījumā darbā gan pieņemts cilvēks ar vidējo izglītību, bet personāla atlases speciālisti norāda - darba devēji kļuvuši ārkārtīgi izvēlīgi.

Biedrības valdes locekle Mairita Libauere, jautāta, kāpēc izvirzītas tik augstas prasības dzīvojamā nama sētniekam, bija atklāta: "Esam novērojuši, ka cilvēki ar augstāko izglītību parasti ir ar augstāku atbildības izjūtu nekā citi. [...] Kāpēc gan mēs nevarētu izvirzīt šādas prasības, ja daudzi cilvēki arī ar augstāko izglītību šobrīd ir bez darba?" M. Libauere gan atzīst, ka "pārāk labu algu mēs gan nevaram maksāt, taču vairāk par minimālo būs".

Tikko sludinājums publicēts, zvanījuši interesenti. No aptuveni 20 zvanītājiem tomēr tikai trīs bijuši ar augstskolas diplomu. Izrādījās gan, ka santehnikas un elektriskās ierīces augsti izglītotie labot neprot un galu galā dzīvokļu īpašnieku biedrībai nācās pieņemt darbā sētnieku ar vidējo tehnisko izglītību. "Izskatījās, ka arī šim cilvēkam inteliģences līmenis ir pietiekams," atzīst M. Libauere.

"Darba devēju prasības pēdējā laikā ļoti pieaugušas, viņi kļuvuši ārkārtīgi izvēlīgi," pamanījusi arī uzņēmuma "CV online Latvia" personāla atlases grupas vadītāja Ilze Gricius. "Viņi meklē universālos kareivjus, bet nevēlas šiem kareivjiem maksāt atbilstošu darba samaksu."

Tādas tendences vērojamas faktiski visās darba tirgus nozarēs. Darba devēji to var atļauties, jo piedāvājums darba tirgū krietni pārsniedz pieprasījumu, laikrakstam klāsta personāla atlases speciālisti.


Top komentāri

..
.
kāpēc lai cilvēks ar augstāko izglītību pieteiktos uz sētnieka vietu? tikai tāpēc, ka darba devējam gribas cilvēku ar augstu atbildības sajūtu? diezgan muļķīgs pieņēmums, ka sētniekiem tā ir zema, bet cilvēkiem ar augstāko izglītību- augsta.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas