Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Austrumu slimnīcā atcelts 30 latu pacientu līdzmaksājums onkoloģiskajām operācijām

Turpmāk Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā pacientiem nebūs jāveic līdzmaksājums par onkoloģiskajām operācijām, kas līdz šim bija 30 lati, aģentūru LETA informēja Austrumu slimnīcas preses sekretāre Inguna Potetinova.

Šādu lēmumu slimnīcas vadība pieņēmusi, lai esošajā finansiālajā situācijā palīdzētu pacientiem, kuri atliek ārstēšanos finansiālu apsvērumu dēļ. Potetinova uzsver, ka šādu pacientu skaitam ir tendence pieaugt, bet ielaistu onkoloģisko slimību ārstēšana ir ne tikai ievērojami dārgāka, bet arī sarežģītāka un mazāk veiksmīga.

Kā līdz šim onkoloģiskajiem pacientiem, kuriem saskaņā ar konsilija lēmumu nepieciešama stacionāra ārstēšana, hospitalizācija tiks veikta rindas kārtībā atbilstoši piešķirtajam finansējumam. Šajos gadījumos tāpat kā iepriekš par gultas dienu stacionārā būs jāveic pacienta iemaksa piecu latu apmērā. 

Iespēju piemērot līdzmaksājumu par operācijām paredz šā gada 1.martā pieņemtie grozījumi noteikumos par veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtību, nosakot, ka ārstniecības iestāde papildus pacienta iemaksai drīkst iekasēt pacienta līdzmaksājumu ne vairāk kā 30 latu apmērā par vienā stacionēšanās reizē operāciju zālē veiktajām ķirurģiskajām operācijām.

Austrumu slimnīcas vadība pieņēma lēmumu šo naudu izmantot pakalpojumu kvalitātes uzlabošanai un modernizēšanai - operāciju bloka un ķirurģisko tehnoloģiju attīstībai.

Austrumu slimnīcā uzsver, ka vēža laicīga atklāšana ir viens no svarīgākajiem faktoriem, lai sasniegtu veiksmīgu ārstēšanas rezultātu. Piemēram, atklājot krūts vēzi sākuma stadijā, aptuveni 90% gadījumos pacientus iespējams izārstēt pilnībā, bet pēdējā stadijā pozitīvs rezultāts gaidāms vien 11% gadījumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas