Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Bažās par "Parex" restrukturizāciju SC iesniedz likuma grozījumus

Saskaņas centrs (SC) iesniedzis grozījumus Kredītiestāžu likumā, lai "samazinātu risku par turpmākām mahinācijām ap _Parex _banku", informē SC Saeimas frakcija. Iesniegtie grozījumi paredz, ka bankas (vai tās daļas) pāriešanas citu personu īpašumā gadījumā, vai arī  tā tiek nodota ilgstošā lietošanā, abām darījumā  iesaistītajām pusēm – gan pārdevējam, gan pircējam – ir  jāsniedz Finanšu un kapitāla tirgus uzraudzības komisijai (FKTK) attīstības perspektīvais plāns.

Šajā plānā būtu jāatspoguļo plānotā attīstība ne mazāk par trīs gadu posmu. Grozījui paredz, ka FKTK var dot atļauju darījumam tikai tad, ja šāds plāns ir.

"Tas, kas notiek pašlaik, izraisa lielas bažas! Tagad Parex banku vēlas sadalīt divās daļās – „labajā” un „sliktajā”. Visiem skaidrs, ka „labā” daļa tiks pārdota, bet „sliktā” vai nu paliks kā akmens kaklā nodokļu maksātājiem, no kuru kabatas valsts jau ir izvilkusi simtiem miljonu latu Parex bankas glābšanai, vai arī tā tiks novesta līdz maksātnespējai," uzskata SC Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs. Viņš uzskata, ka piedāvātais restrukturizācijas plāns faktiski nozīmē, ka banku ar nosaukumu Parex apzināti noved līdz bankrotam. "Tādas darbības, kā zināms, ir krimināli sodāmas. Tāpēc mēs aicinām Saeimas vairākumu atbalstīt mūsu ierosinātos grozījumus Kredītiestāžu likumā, jo tie piespiedīs pārdevēju un pircēju paziņot savus reālos plānus. Un, ja runa ir par apzinātu kredītiestādes novešanu līdz bankrotam, ļaus izvirzīt jautājumu par konkrētu amatpersonu atbildību," uzsver J. Urbanovičs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas