Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Beitāns: man teica, ka būs jāpadalās ar augstāku varu, bet ne baznīcu

Bijuši vairāki mēģinājumi to pateikt, pirmais bija manam kolēģim jau vasarā, par kukuļa pieprasīšanu, izspiešanu, apmelošanu un šantāžu no Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) vadītāja Andra Ozola puses, šodien sīkāk LNT stāstīja Aerodium valdes priekšsēdētājs Ivars Beitāns, jautāts, kas būs rakstīts iesniegumā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB). Mājieniem par kukuli esot trīs liecinieki.

Jau ziņots, ka pēc I.Beitāna teiktā, A.Ozols Latvijas paviljona veidotājiem izstādē World Expo 2010 prasījis 8% no projekta līguma summas. A.Ozols to kategoriski noliedz.

“Man konkrēti pateica 2009.gada septembrī - ka viss tā vienkārši Latvijā nenotiek un ka vajadzēs padalīties ar augstāku varu, un es domāju, ka tur nebija runa par baznīcu,” stāstīja I.Beitāns. To teicis A.Ozols, kurš esot palūdzis izslēgt telefonu un izņemt telefona bateriju. “Mēs nesamaksājām un tāpēc mums ir problēmas.”

Aerodium uzreiz nav vērsies KNAB, jo tad aktuāls būtu jautājums, vai būt Expo vēja tunelim. Pēc I.Beitāna, teiktā, A.Ozols tagad nācis klajā ar paziņojumiem pret Aerodium, jo “juta, ka mēs neklusēsim”. Aerodium viņam esot norādījis uz trūkumiem projekta vadībā.

“Ir vismaz trīs cilvēki, kuri ir liecinieki šim visam. Ja visi būs pietiekami drosmīgi un nenobīsies, tad droši vien, ka liecinās,” sacīja I.Beitāns.

Piektdien Aerodium Rīgā sasaukuši preses konferenci.

“Ķīniešiem nav interesanti, kā mēs šeit strīdamies. Paviljons darbojas, ķīnieši var lidot, un tas ir viens no top 10 paviljoniem Expo,” pēc I.Beitāna teiktā notiekošais Latvijā neietekmē paviljona darbību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas