Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Bērziņš: Esošais koalīcijas modelis trīs gadus nenostrādās

A.Bērziņam arī jautāja, vai viņš pašreizējā situācijā varētu nosaukt premjera amatu kandidātu: "Premjera kandidāts jau iezīmējas labi, jautājums ir tikai par koalīciju." 
Valsts prezidents Andris Bērziņš uzskata, ka esošais koalīcijas modelis - Vienotība, Zatlera Reformu partija un Visu Latvijai-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK - nespēs nostrādāt trīs gadus, tādēļ deputātiem jāturpina runāt par koalīcijas veidošanu. "Te par triju gadu strādāšanu runāt nevar," pirmdienas rītā intervijā Latvijas Radio teica A.Bērziņš.

"Man šķiet, ka vēl jāstrādā. Man liekas, ka vēl nav. Vismaz pēc tās informācijas, kas izskan," tā A.Bērziņš.

Jautāts, vai esošajai koalīcijai ir ilgtermiņa dzīvotspējas pazīmes, Valsts prezidents atbildēja: "Katrā gadījumā te par triju gadu strādāšanu runāt nevar. Ja ir 50 balsis, pirmkārt, nav vairākuma, un paredzēt šajā situācijā, kā rīkosies šie seši [no Zatlera Reformu partijas aizgājušies deputāti], tas ir neprognozējami."

Uz jautājumu, vai koalīcija nebūtu jāveido no nulles, A.Bērziņš teica "nē", uzsverot, ka partijām jārunā par to, ka sarkanās līnijas nospraust nevar jau sarunu pašā sākumā. 

Runājot par Saskaņas centra iespējamo iesaistīšanu valdībā, Valsts prezidents skaidroja: "Visi šie cilvēki, kas ievēlēti, ir saņēmuši skaidru Latvijas tautas mandātu rīkoties. No viņu atbildības, no viņu pieejas un godaprāta ir attiecīgs rezultāts. Šī dalīšana jau rakstot Satversmi tika atmesta. Tagad esam pie tā atgriezušies. Tas ir muļķīgi. Ja mēs gribam ko sasniegt, tad mums visiem kopā tas jādara." 

Prezidents arī sacīja, ka jaunievēlētajiem deputātiem būtu jāpierāda sevi darbā komisijās līdzās pieredzējušiem politiķiem un tikai pēc tam varētu izdarīt secinājumus par viņu piemērotību kādam no nopietnākiem amatiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas