Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Bērziņš, iespējams, ir visnepopulārākais jaunievēlētais prezidents

Jaunais Valsts prezidents Andris Bērziņš savu darbību sācis ar ļoti zemu reitingu – 37 punktiem un, iespējams, vēsturiski ir visnepopulārākais jaunievēlētais prezidents, vēsta portāls pietiek.com.

Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS jūnija vidū veiktā iedzīvotāju aptauja liecina, ka aptuveni 40% aptaujāto vispār nav spējuši paust attieksmi pret jauno prezidentu. Aptauja veikta jūnija vidū, pāris nedēļas pēc Valsts prezidenta vēlēšanām, un tajā aptaujāti aptuveni 1 000 respondenti.

SKDS direktors Arnis Kaktiņš sarunā ar pietiek.com aicina neizdarīt tālejošus secinajumus no šī negatīvā reitinga, lai gan atzīst, ka šis vēsturiski, iespējams, ir pats zemākais sabiedrības atbalsta punkts, no kura sava darbība bijusi jāuzsāk jaunievēlētam Latvijas prezidentam. "Valsts prezidenta amats ir ļoti pateicīgs popularitātes gūšanai, tādēļ neizdarīsim tālejošus secinājumus un nedaudz nogaidīsim," aicināja A.Kaktiņš.

Tas, ka aptuveni 40% aptaujāto nav varējuši A.Bērziņu novērtēt, liecinot, ka sabiedrības vairākums tikai šobrīd veido savu viedokli par jauno prezidentu. Tie, kas A.Bērziņam ir devuši negatīvu vērtējumu, ir sabiedrības daļa ar ļoti aktīvu pozīciju, kuri savu pirmo iespaidu ir ieguvuši balstoties uz kontekstu, kādā notika prezidenta vēlēšanas, pietiek.com apgalvoja sociologs.

"Lai novērtētu Bērziņa pirmos reitingus pēc ievēlēšanas, jāņem vērā viss konteksts, kādu radīja lielie mediji, un tas pa lielam bija viedoklis, ka "tumsa cīnās ar gaismu". Gaismas kandidāts, protams, bija Valdis Zatlers un visi citi kandidāti vai tas būtu Bērziņš, vai jebkurš cits, bija tumsas kandidāti," sprieda A.Kaktiņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas