Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Bērziņš pieļauj Valsts prezidenta ievēlēšanu jau pirmajā kārtā

Vienlaikus Bērziņš atturējās prognozēt, kurš kļūs par Valsts pirmo amatpersonu.
Nākamo Valsts prezidentu varētu ievēlēt jau pirmajā kārtā 3.jūnijā, un vēlēšanu rezultātus varētu ietekmēt arī nejaušības faktors, uzskata pašreizējais Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Pēc viņa teiktā, nav pamata uzskatīt, ka prezidentu varētu neievēlēt pirmajā piegājienā, lai arī nevar paredzēt, kurš no kandidātiem varētu gūt atbalstu. Bērziņš uzskata, ka "nevajag aizmirst nejaušības faktoru" un aizklātā balsojuma ietekmi uz rezultātu, jo "ne visi pakļaujas spiedienam balsot kā jābalso" un partijas discplīnai.

Jau vēstīts, ka otrdien sākas Valsts prezidenta amata kandidātu izvirzīšana, kas ilgs līdz svētdienai. Valsts prezidenta vēlēšanas paredzētas 3. jūnijā, un pagaidām neviens neprognozē tajās drošu uzvaru kādam no pieteiktajiem kandidātiem, jo aizklātā balsojumā iznākumu var noteikt dažādi apstākļi. Aizklātums arī dod iespēju publiskajā telpā raidīt, iespējams, maldinošus signālus, lai ietekmētu procesu.

Nedēļas sākumā bija zināmi četri prezidenta kandidāti, no kuriem visi, izņemot Nacionālās apvienības (NA) nosaukto konstitucionālo tiesību juristu Egilu Levitu, pārstāv kādu partiju. Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) nominējusi aizsardzības ministru Raimondu Vējoni, Latvijas Reģionu apvienība (LRA) - Mārtiņu Bondaru, Saskaņa - Sergeju Dolgopolovu. No sirds Latvijai nolēma nevirzīt savu kandidātu Gunāru Kūtri. Vairāki pretendenti jau šonedēļ sāks apmeklēt Saeimas frakcijas. Pirmdien ZZS un Saskaņa vienojās, ka Vējonis tiksies ar Saskaņu, bet Dolgopolovs dosies uz ZZS.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas