Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Bezdarbnieku pabalsta izmaksas izmaiņām nākamajos trīs gados papildus vajadzēs vairāk nekā 12 miljonus latu

Bezdarbnieka pabalsta izmaksas nodrošināšanai visiem bezdarbniekiem deviņu mēnešu periodā nākamajos trīs gados, salīdzinot ar 2012.gadā plānotiem izdevumiem, būs papildu nepieciešami vairāk nekā 12 miljoni latu.

Kā aģentūru LETA informēja Labklājības ministrijas Pabalstu politikas nodaļas speciāliste Ināra Baranovska, bezdarbnieka pabalsta izmaksas nodrošināšanai deviņus mēnešus visiem bezdarbniekiem 2013.gadā papildus nepieciešami 818 800 latu salīdzinājumā ar 2012.gadā plānotiem izdevumiem, 2014.gadā - 3,4 miljoni latu, bet 2015.gadā - 7,99 miljoni latu.

Kā ziņots, no 2013.gada 1.janvāra kopējais bezdarbnieka pabalsta saņemšanas ilgums būs deviņi mēneši. Plānots, ka pirmos trīs mēnešus bezdarbnieki pabalstu varēs saņemt pilnā apmērā, nākamos trīs mēnešus - 75% no piešķirtā bezdarbnieka pabalsta apmēra, savukārt pēdējos trīs mēnešus - 50% no piešķirtā bezdarbnieka pabalsta apmēra.

Patlaban bezdarbniekiem, kuriem bezdarbnieka pabalsts tiek piešķirts no 2012.gada 1.janvāra, tas tiek izmaksāts saskaņā ar kārtību, kāda bija spēkā līdz 2009.gada 1.jūlijam, kas noteic, ka bezdarbnieka pabalstu izmaksā atkarībā no bezdarbnieka apdrošināšanas stāža ilguma.

Bezdarbniekam ar apdrošināšanas stāžu no viena līdz deviņiem gadiem bezdarbnieka pabalstu izmaksāts četrus mēnešus, bezdarbniekam ar apdrošināšanas stāžu no desmit līdz 19 gadiem - sešus mēnešus, bet bezdarbniekam ar apdrošināšanas stāžu no 20 gadiem - deviņus mēnešus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas