Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Bezsāpīgs nebūs neviens no kaušanas veidiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Guntis
G
To, cik "nesāpīgs" un "humāns" ir šis kaušanas veids, un cik ātri 2 sekundēs lopiņi "aizmieg", var redzēt dažos video par šo tēmu.
-
-
Ir spoži apliecinājusies doma, ka kamēr dzīvnieki tiks uzskatīti par īpašumu, ar viņiem darīs neiedomājamas lietas - pat neskatoties uz sabiedrības viedokli. Un nav pamata cerēt, ka šādi "steidzami grozījumi" neuzrādīsies vēl un vēl. Jo vienmēr kādam dzīvnieku īpašniekam un izmantotājam tas būs finansiāli izdevīgi. Padomājiet par šo pavisam nopietni: dzīvnieku labturības likumi pasaulē un Latvijā pastāv un it kā tiek pilnveidoti jau vismaz 150 gadus. Un kāds ir rezultāts? : dzīvnieki tiek izmantoti un nogalināti aizvien lielākā skaitā (jo dzīvnieku izcelsmes produktu patēriņš uz vienu cilvēku joprojām aug) un neticami brutālos veidos (ne vien industriālajās ellēs, bet arī visādās zināmās un slepenās medicīniskās un militārās laboratorijās). Labturība aizvien vairāk izskatās pēc plikām formalitātēm, jo šie noteikumi parasti ir izveidoti tādi, lai netraucētu dzīvnieku turētājiem gūt maksimālu peļņu. Es neticu labturībai. Es ticu, ka dzīvniekiem, kuri līdzīgi kā mēs uztver pasauli ar visām maņām, baidās no ciešanām un vislabprātāk izvēlas nebūt pieķēdēti un iesprostoti, kādu dienu vairs nebūs jāpiedzimst šādā pasaulē, kur viņi ir pērkama un pārdodama prece. Ticu, ka cilvēki kādreiz uztvers dzīvnieku institucionālu izmantošanu par nepieņemamu, jo sapratīs, kādas sekas no tā izriet. Pietiek tirgoties par sliktākas/labākas turēšanas apstākļiem, jo viņi, būdami pērkama prece, vienmēr paliks zaudētājos. Un ja negribam, lai tas turpinās, mums ir jāpārtauc atbalstīt viņu izmantošanu un jāatzīst, ka viņiem ir tiesības būt brīviem no mūsu vēlmēm un iegribām. Labturība nav risinājums - tie ir pašu cilvēku radīti māņi savu sirdsapziņu mierināšanai. Tāpēc aicinu jūs vēlreiz apsvērt domu par vegānismu un neatbalstīt nekāda veida dzīvnieku izmantošanu. Apdomājiet to, lūdzu.
Opaa! to Juris
O
Tu raksti: Tu te ar tādiem vārdiem kā sadisms nemētājies.Ne jau uzņēmējs vainīgs,ka tev līdzīgie šo valsti ir nolaiduši galīgā bedrē,sēžat savos ofisos un neko no reālās dzīves neredzat.Pirms raksti,padomā ar galvu nevis ar citu vietu. Es atbildu: Es domaju galvu un balsoju PRET ar vederu, jo jau divdemit gadus esmu vegetarietis un man tapec ir pilnas tiesibas tiesi ta to nosaukt.Pasaule bez galas neaizietu boja.Butu tikai mazak vardarbibas un sadisma,ka ari mazak lauzu slimotu ar kunga vezi..
Lozungs
L
Tautas "emocionālās" daļas tradicionālas izklaides - protestēt pret... Šogad aizstāvēsim lopu kaušanu latviskā stilā un esam pret "importa" metodēm, bet nedaudz gadu atpakaļ bijām pret "importa" organizāciju iniciatīvām un likumdevēja noteikto nāvessoda moratoriju, pieprasot saglabāt nāves sodu cilvēkiem. Iesaku lozungu - kausim lopus un noziedzniekus "pa latviski" - ar bomi pa pieri! Vēsture atkārtojas kā farss... skumji.
aitiņa
a
kaut kā nav dzirdēti masu protesti, kad latviešu šeftmaņi nemaksā algas vietējiem un ieved Latvijā viesstrādniekus (musulmaņus) no Vidusāzijas.
Dārta
D
Ja kāds negrib, viņš jau var neēst gaļu, staigāt auduma vai koka tupelītēs utt.: tās ir viņa cilvēktiesības, bet varbūt tomēr pirms trakošanas kāds no "dzīvnieku aizstāvjiem" mazliet varētu iedziļināties un sadzirdēt, ka rituālā kaušana savā būtībā ir krietni humānāka. Ja nebūtu laboratorijas dzīvnieku, nebūtu iespēju ārstēt onkoloģiskas slimības tādā līmenī, kā tas ir tagad; šai nozarē ar katru gadu zāles kļūst arvien kvalitatīvākas. Ja nebūtu uz dzīvniekiem pārbaudītu jaunās paaudzes antidepresantu, būtu daudz vairāk pašnāvnieku, kas bieži ir jauni cilvēki. Un tā bez gala. Bet tur visur izmanto dzīvniekus, laboratoriijas apstākļos viņiem izraisot slimības, lai pēc tam eksperimentāli ārstētu un vērotu. Ja kādam būs dzīvība jāglābj, tad gan viņš no zālēm neatteiksies tikai tāpēc, ka tās vispirms pārbaudītas uz dzīvniekiem.
Dzinchis
D
Drusciņ apdomājiet tādus variantus.Lai visiem liktu tā rosīties,vajadzīga liela nauda.Lopus kaus paši musulmaņi,tātad varēs uzturēties te legāli.šaubos,vai gaļas eksporta dēļ ir vērts iegrūst tik lielu piķi.Latvija ir NATO un ES dalībvalsts,piedalījās iebrukumos Irākā ujn Afganistānā.Varianti vairāki-narkotiku tranzītceļš,pašnāvnieki,spridzekļi.Es nesaku,ka tā ir,bet varianti pastāv
juris
j
Tu te ar tādiem vārdiem kā sadisms nemētājies.Ne jau uzņēmējs vainīgs,ka tev līdzīgie šo valsti ir nolaiduši galīgā bedrē,sēžat savos ofisos un neko no reālās dzīves neredzat.Pirms raksti,padomā ar galvu nevis ar citu vietu.
dzīvnieku ferma
d
Un KĀ, tev šķiet dzīvniekus slaktē Latvijas lopkautuvēs? Tavuprāt, ieliek burbuļvannā ar relaksējošu mūziku un iedod miega zāles?
pētnieks
p
Absolūts vairums aktīvistu iemieso lozungu: "Kņigu ņe čital, no mņeņije imeju." German Research Studies Pain It therefore may come as a surprise to those who have made such acclimations to learn of the results of a study carried out by Professor Wilhelm Schulze and his colleague Dr. Hazim at the School of Veterinary Medicine, Hannover University in Germany. The study: ‘Attempts to Objectify Pain and Consciousness in Conventional (captive bolt pistol stunning) and Ritual (halal, knife) Methods of Slaughtering Sheep and Calves’ concludes that Islamic slaughtering is the most humane method of slaughter and that captive bolt stunning, practiced in the West, causes severe pain to the animal. In the study, several electrodes were surgically implanted at various points of the skull of all animals, touching the surface of the brain. The animals were allowed to recover for several weeks. Some animals were then slaughtered by making a swift, deep incision with a sharp knife on the neck cutting the jugular veins and the carotid arteries as well as the trachea and esophagus (Islamic method). Other animals were stunned using a Captive Bolt Pistol (CBP). During the experiment, an electroencephalograph (EEG) and an electrocardiogram (ECG) recorded the condition of the brain and the heart of all animals during the course of slaughter and stunning. The results were as follows: I – Islamic Method 1. The first three seconds from the time of Islamic slaughter as recorded on the EEG did not show any change from the graph before slaughter, thus indicating that the animal did not feel any pain during or immediately after the incision. 2. For the following 3 seconds, the EEG recorded a condition of deep sleep - unconsciousness. This is due to the large quantity of blood gushing out from the body. 3. After the above-mentioned 6 seconds, the EEG recorded zero level, showing no feeling of pain at all. 4. As the brain message (EEG) dropped to zero level, the heart was still pounding and the body convulsing vigorously (a reflex action of the spinal cord) driving a maximum amount of blood from the body thus resulting in hygienic meat for the consumer. II - Western method by C.B.P. Stunning 1. The animals were apparently unconscious soon after stunning. 2. EEG showed severe pain immediately after stunning. 3. The hearts of animals stunned by C.B.P. stopped beating earlier as compared to those of the animals slaughtered according to the Islamic method resulting in the retention of more blood in the meat. This in turn is unhygienic for the consumer.
anekdote
a
Latvju salonu lauvas Turcijā ražotās ādas jakās (šūtās no rituāli kautu lopu ādām) protestē pret rituālo kaušanu...
Opaa!to dzivnieku fermai
O
Starp citu ta ir amerikanu filma par amerikanu lopkautuvem.
Opaa!to Juris
O
Nu kad tev beidzot pieleks -cilveki adas jakas nevelas legalizet sadismu!!!
dzīvnieku ferma
d
Iesaku noskatīties you tube filmiņu par to kā ar dzīvniekiem apietas fermās un lopkautuvēs "Meet Your Meet", ja tas ir "mazākais ļaunums" (dzīvniekus triec aiz kājām un ar galvu pret betona grīdu, apdullina ar elektrību un dzīvus apdedzina), tad man nav ko piebilst.
Pavārs
P
Pieprasu tikpat ātri izbīdīt likumu, ka kosher gaļai jābūt obligāti marķētai! Turpmāk man pirmais kritērijs gaļas izvēlē būs, lai tā ir "Viesuļu" gaļa. "Western-Style Slaughtering and Mad Cow’s Disease Not only is this method of stunning animals before the slaughter severely painful as shown by the previous experiment, but there is also a rising concern that this method may be a factor in the spread of mad cow’s disease from cattle to humans as it was discovered in recent research carried out at Texas A&M University and by Canada’s Food Inspection Agency, that a method called pneumatic stunning (which is the firing of a metal bolt into the cow's brain followed by a pulverizing burst of 150 pounds of air pressure) delivered a force so explosive that it scattered brain tissue throughout the animal. This news is disturbing since the brain tissue and spinal cord are the most infectious parts of an animal with mad cow disease, which causes fatal Swiss cheese like holes in the brain of the infected animal. It is more disturbing to find out that around 30 to 40 percent of American cattle are stunned by pneumatic guns."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas