Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Bezvienošanās Brexit gadījumā Latvijas iemaksas ES budžetā augs par 23,27 miljoniem eiro

Apvienotajai Karalistei izstājoties no Eiropas Savienības (ES) bez vienošanās, Latvijas iemaksas ES budžetā 2020. gadā varētu augt par 23,27 miljoniem, teikts Finanšu ministrijas (FM) sagatavotajā informatīvajā ziņojumā fiskālo risku deklarāciju, kas iesniegts izskatīšanai Ministru kabinetā.

FM norādīja, ka neziņa par Brexit znākumu rada nenoteiktību attiecībā uz iemaksām ES budžetā pēc 2019. gada.

"Pastāv risks, ka vidējā termiņā Latvijas iemaksas ES budžetā varētu pieaugt attiecībā pret plānoto apmēru, ja Brexit process notiek bez vienošanās un ES līmenī dalībvalstis nevienojas par īstermiņa pasākumiem, lai mazinātu breksita sekas un izvairītos no negatīvas ietekmes uz ES budžetu," norādīja FM.

Pēc ministrijas indikatīvā novērtējuma, negatīva Brexit iznākuma rezultātā Latvijas iemaksas ES budžetā 2019. gadā varētu indikatīvi palielināties par 4,23 miljoniem eiro, savukārt 2020. gadā - par 23,27 miljoniem eiro. Pēdējos gados Latvijas iemaksas ES budžetā veido aptuveni 250 miljonus eiro.

Atbilstoši Ārlietu ministrijas sniegtajai informācijai bezvienošanās scenārija risks ir augstāks nekā jebkad iepriekš, kas FM ļauj secināt - pastāv risks, ka Apvienotā Karaliste pēc 2019. gada 31. oktobra nesegs savas finansiālās saistības attiecībā uz ES budžetu, tāpēc ar to saistītais fiskālais risks par 2020. gadu tiek ietverts Latvijas fiskālās nodrošinājuma rezerves aprēķinā.

Top komentāri

Krējums Saldais
K
Tas ir maz! Mēs esam vareni!! Mēs varam vairāk!!! Latvija ir Banku un Tūrisma lielvalsts, Batijas tīģeris, pašā veiksmes stāsta plaukumā!
kolhoza galvenais grāmatvedis
k
Īss rēķins. Britānija bija donorvalsts, ja tās iemaksas atkrīt tad punduru valstu iemaksām dabīgi ir jāpalielinās (kaut kā taču milzīgā lieliski apmaksātā birokrātija ir jānodrošina), bez tam noteikti jāsamazinās visu līmeņu subsīdijām, feanči un vācieši nespēj uzturēt to pašu ko agrāk pa 3 darīja. Tāpēc arī tā briesmīgā aurošana par Breksitu.
Njirdzeejs
N
To vārētu segt kāda no bankām atmazgātājām, kurām te milzīgās peļņas :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas