Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +7 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Birkavs: Divreiz vienā upē neiekāpsi

Lai Andris Šķēle atgriežas politikā, divreiz vienā upē neiekāpsi, - tā šodien intervijā laikrakstā Biznes&Baltija saka bijušais Latvijas Ministru prezidents, tagad Madrides kluba (Club de Madrid) biedrs Valdis Birkavs.Viņš ir ļoti kritisks par Latvijas valdības sadarbību ar Starptautisko Valūtas fondu (SVF), uzskatot, ka visa rezultātā Latvija sevi varēs ieskaitīt «trešās pasaules valstu» skaitā un galu galā pieprasīt norakstīt milzīgos valsts parādus.

Lai Latvija varētu attīstīties, vispirms nepieciešams maksimāli efektīvi izmantot iekšējos resursus, uzskata V.Birkavs. Esot gana daudz piemēru, kā to darīt. Pavisam svaigs piemērs, viņaprāt, ir sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu konkurss Valmieras rajona skolām, kurā uzvarējuši lietuvieši.Jāņem vērā arī tas, saka V.Birkavs, cik daudz un kādas izejvielas valsts iepērk no vietējiem ražotājiem, cik daudz Latvijas iedzīvotāju saņems par savu darbu, kādi būs tēriņi iepirkto sistēmu apkalpošanai utt. Tagad valdība visus šos kritērijus ignorējot, lai gan to visu varētu ieviest, ņemot vērā pat starptautiskās normas.Viņš arī nopietni domā, vai neatteikties no SVF palīdzības, vai Latvija varētu būt pašpietiekama, par ko ir runājuši gan Einars Repše, gan A.Šķēle. Ar pašpietiekamību viņš domā, ka paši varam sev kaut burkānus izaudzēt un ar tiem ne tikai pārtikt. Kā saka V.Birkavs, tas nozīmē valsts spēju izdzīvot par saviem līdzekļiem, bet, ja reiz gribam aizņemties, tad aizņēmumu ieguldīt attīstībā. Tagad pie šādas idejas neviens nestrādājot, lai gan tā virmo gaisā.Vaicāts, vai viņš pats varētu atgriezties politikā, V.Birkavs laikrakstam atbild: «Nekādā gadījumā! Pilnībā izslēgts. Spriediet paši, tagad es pabeidzu misiju Saūda Arābijā, pēc pāris dienām izlidoju uz Ugandu, kur būs jārisina Āfrikas valstu konflikts. Latvijā mēs cilvēkiem jau esam apnikuši.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas