Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 10. jūnijs
Malva, Anatols, Anatolijs

Birks: krievu valodas lietošana Rīgas domē ir nepieļaujama

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
alberts
a
Bet kapēc nevar tataru,čigānu,baltkrievu(diez gan vai kads to mak),u.citu kuri nu rūpīgi sevi skaita par "krieviem".
K-K
K
... RIGA - lien Usakova SC Trojas zirgs !!!! Sekos kumelini ari citas ...!!!
Lops
L
Ja kāda Latviešu partija būtu izdomājusi kā piesaistīt krievus sev, tad tādi zapčeli vispār neeksistētu. Bet nu tas nav ticis izdarīts un it kā vienīgā izvēle par ko viņiem balsot ir vecie komunisti kuri sola kaut kādu utopiju. Nu tur būs riktīga ēšanās tajā Domē, jo kas tad tur būs - LC/LPP, SC un kādas četras, piecas latviešu partijas. Nevar vēl zināt par koalīciju, kurš ies kopā ar korumpēto/mafiozo Šleseru un kurš mēģinās aizvākt LC mafiozo ietekmi Rīgā. Un kur te ir garantija ka vecās mafijas vietā nestāsies jauna? Jauna mafija kura ir viltīgāka un spēcigāka un droši vien arī krieviski runājoša. Man nekas nebūtu pret krieviem, bet liekas ka ļoti daudzi no SC vienkārši latviešus neieredz ne acu galā. Tāpēc cerēt uz saskaņu ir lieki. Un ja mēs gribam piemēru kā krievi māk valdīt, es atvainojos, Krievijā ir piemērs - mafiozisms/kriminalitāte, dogmātisms, nenormāla radu būšana birokrātijā utt. Kaut kā nav vēlme izbaudīt Krievijas priekšnieku skarbo realitāti tepat Rīgā. Varbūt neskriesim no vilka pie lāča, bet paliksim pie vilka un mēģināsim viņu pieveikt ........ tas ir vieglāk........
balelins
b
Krievu Moskalu partiju merkis ir nevis uzlabot Ridzinieku labklajibu bet tiekot pie varas sakt set naidu starp Latviesiem un Krieviem, rezultata mes busim ne tikai ekomomiskajas problemas bet radisies ar saspilejums sabiedriba.. patiesam padomajiet milie cilveki par ko balsot.. mums tik te vajag Latvija vel etniskas nekartibas.. un atcerieties kas notika Chinvali kad sakas etniskas nesaskanas un Putins naca glabt Krievus...
nacionālists
n
Visvairāk es gribu, lai TB/LNNK neiegūtu nevienu vietu ne Eiroparlamentā, ne pašvaldībās. Ja latviešiem ir tādi "aizstāvji", tad ienaidniekus nemaz nevajag.
Kāds to apšauba?
K
Tāpēc jau Šlesers taisa to lielo ļembastu, lai pēc tam sēdētu uz krieviņu atnestajiem miljoniem čemodānos, ne vairs tūkstošiem aploksnēs.
Berta
B
Balsojiet vien, balsojiet par SC un LPP/LC, kuras abas iestājas par otro valsts valodu! Pietiek viņiem kopā dabūt 50 % + 1 balsi domē, un viss notiksies. Nav taisnība tiem, kuri saka, ka Birks vēlu pamodies. TB/LNNK nepārtraukti reaģē uz katru SC mēģinājumu sakarā ar krievu valodas ieviešanu. Kur tas redzēts, ka valstī ir 2 "oficiālās" valodas, ja valsts ir tikai viena? Iesaku tomēr SC padomāt par to, vai tiešām viņi atzīst savu nāciju par tik lieliem lohiem, ka tie nespēj apgūt latviešu valodu.
žoržs
ž
Zigurd, man nav vajadzīga tava pārliecināšana - es taču jaus ava komentāra pirmajā teikumā sacīju, ka pavisam noteikti esmu pret krievu valodas ieviešanu domē. Mans komentārs vairāk veltīts TB stulbajai kampaņai, ko pārstāv arī Birks. Ja Birku kā Rīgas mēru vērtēju držiāk pozitīvi, kā negatīvi, tad šo pēdējo nedēļu TB kampaņu rezultātā manās acīs viņš daudz zaudējis. Man visumā simpatizēja tas, ka Birks atškirībā no dažiem viņa priekšgājejiem, necentās noliegt kādas kļūdas vai nebūšanas domē, bet vismaz savās runās izsacījās par vēlmi labot tās. Piem., pēc Attīstība sdepartamenta korupcija sskandāliem, Birks vai pats aicināja korupcijas apkarotājus, nevis izmisīgi liedzās, ka tā ir apmelošana vai konkurentu partiju kompromats. Civilizēta un eiropeiska bija arī viņa reakcija uz visme tiem praida un pretpraida pasākumiem. Taču TB priekšvēlēšanu reklāmas - tas ir stulbums. Kā pilsētas mērs, kam taču jāpārstāv visi iedzīvotāji, var nostādīt vienu pusi pilsētas iedzīvotāju pret otriem? Ir taču pagājuši turpat 20 gadu, kopš padomju laikiem, kā var ar tik stulbām idejām cerēt aizmālēt cilvēkiem acis un cerēt, ka savāks daudz balsu. Tā ir vēl stulbāka kļūda, kā JL kampaņas plānotājiem izvirzot tirliņu Jaunupu par sava saraksta pirmo numuru.
***
*
TB pārāk vēlu pamodusies. Ir pagājuši jau 18 !!! gadi un mēs vēl apspriežam šādus jautājumus - par vienīgās valsts valodas lietošanas nepieciešamību. Un tā ir lielā mērā TB vaina, jo vienīgais iemesls, kāpēc par viņiem balsojām, bija tieši šis - noturēt latvisku Latviju. Ja viņi ir bijuši tik slinki, gļēvi, bailīgi vai vēl kaut kādu iemeslu pēc nav attaisnojuši to, ko no viņiem gaidījām, tad tagad nekādi populistiski izteicieni vai politiskās reklāmas vairs nelīdzēs, ja vien vēlētāji kaut cik draudzēsies ar galvu.
Lops
L
Jums var piekrist par krieviski runājošo iedzīvotāju novārtā atstāšanu, jo nav tikušas veiktas reālas kampaņas lai šai daļai palīdzētu iemācīties latviešu valodu. Nekas jau briesmīgs nebūtu ja krieviski runājošie deputāti savā starpā Rīgas Domē runātu krieviski, tikai šeit jau par to neiet runa. Runa iet par to viņi varētu krievu valodu lietot kā darba valodu - komisijās, sēdēs un diskusijās. Un tas būtu pieņemami tikai divos variantos: vienā ja te būtu Krievija kur dzīvo daudz latvieši, otrā kad valda divvalodība tā uz 100%...... Abi varianti ir neiespējami un nekad nenotiks. Krievu izpratne par vienlīdzību ir tāda ka latvietis runā tikai krieviski kur krieviem tas ir ērti, bet ja krievam ir jāmācās latviski tad tas ir fašisms. Lūk uz šāda primitīva jājamzirdziņa arī SC iebrauc Domē, jo uz kaut kā tak ir jābalstās. Jā TB reklāmas ir primitīvas, bet daudz reālistikākas kā SC. SC ir sasolījuši saviem vēlētājiem vells viņu zin ko, un es nebrīnītos ka kāds sapņo ka latvieši vispār kaut kur izčabēs un te dzīvos tikai krievi. Tā problēma nav tik briesmīga kā izskatās - visiem ir Latvijā jāzin latveišu valoda un ar to viss ir pateikts. Un tad Rīgas Domē varētu būt kaut vai 100% krievu ja viņi prastu savest lietas kārtībā. Bet nu tā nav, un arī pašam Ušakovam ar latviešu valodu ir tā čābīgi.
Pareīzi
P
tikai tagat Birks ir uzcelies no sava garā miega. diemžel krievi nāk un ir atnākuši kamer TB un citas partijas snauda. esmu vilies labējās partijas jo viņu oligarhu uzturēšana ir atļauvusi krievu parņemšanu Rigas Domē. mostaties tauta.
Zigurds
Z
Vai variet iedomāties, ka Vācijā, kur dzīvo miljoniem turku, kaut vienā iestāda varētu sākt runāt turku valodā. Turki tur zina ka dzīvo Vācija. Krievi te ir pārliecība, ka kādas kļūdas vēl nav atpakaļa mātuškā. Un 90% krievu domā ka panākt, lai Latvija atkal būtu Krievijas kolonija. Vienīgais līdzeklis , lai novērstu tādu Latvijas interešu nodevību, ir likvidēt visas valsts uzturētās skolas okupantu valodā. Pilnīgi citādi jāizturās pret patiesām minoritātēm - čigāniem un lībiešiem. Ieskaitot valsts uzturētas skolas vai klases viņu valodā. Tikmēr gļēvie latvieši pamazām pieņem visvisādus no austrumiem ievazātus netikumus, valodas kroplības un kļūst par latvijiešiem/latvijcami. Tādu krievu kā Loskutovs, kuri demonstrē savu Latvijas piederību un nēsā valsats karodziņu pie žaketes atloka, var uz vienas rokas pirkstiem saskaitīt.
Labojums.
L
To Birks domā ja par domes datba telpām, ne par tualetēm.
1 taisnība
1
Neviens Latvijā nedomā, ka jaunā paaudze neprot krieviski un mēs viņiem savā valstī - LATVIJĀ liksim runāt (darba tirgū jau diskriminē, jo priekšnieks ir krievs ar Latvijas pilsoņu pasi, kurš nerunā latviski) pašvaldības iestādēs svešvalodā, jo kāds ne pārāk apķērīgs krievvalodīgais mūža garumā nav iemācījies valsts valodu, rezultātā iegūs amatu kādā LATVIJAS pašvaldībā!!!! reāla rusifikācija
Agris
A
Latvijā valsts valoda ir un būs tikai latviešu valoda ,kurš to vēl nav sapratis tam ir pēdējai laiks pārvākties virzienā uz austrumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

NOSKATIES VIDEO

 

VIDEO: Ušakovs: pašvaldībā jādod iespēja runāt dzimtajā valodā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas